Bloemkoolrijst met sinaasappelkip & boontjes
Bloemkoolrijst met sinaasappelkip & boontjes
468kcal Per persoon
37g Eiwitten
41g Kh
17g Vetten
14g Vezels
Ingrediënten
- 225 gram sperziebonen (diepvries)
- 100 gram bloemkoolrijst
- 125 gram kipfilet
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- ½ theelepel komijnpoeder (1 g)
- 1 snufje chilipoeder (1 g)
- 1 sinaasappel
- 1 eetlepel honing (20 g)
In één woord verrukkelijk, is deze rijst met sinaasappelkip en boontjes! Het toevoegen van het sinaasappelsap is niet alleen heel lekker voor de smaak, het zuur uit het sap zorgt er ook voor dat de kip lekker mals wordt. Dit kan ook met iets anders wat zuur is, zoals bijvoorbeeld wijn, azijn of tomatenpuree. Garneer de sinaasappelkip eens met amandelschaafsel of fijngehakte pistachenootjes.
Zo maak je dit recept
- Kook de sperziebonen beetgaar in 6 minuten. Zet ook de bloemkoolrijst op in een pan met water en kook in 2 minuten gaar.
- Snijd de kipfilet in blokjes en doe in een schaaltje met de olie, komijnpoeder en chilipoeder.
- Pers de sinaasappel uit.
- Verwarm een pan en bak hierin de kipstukjes 3 minuten. Voeg de afgegoten boontjes samen met het sinaasappelsap en honing toe. Verwarm dit zo’n 3 minuten mee tot de saus een beetje indikt. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de sinaasappelkip met de bloemkoolrijst.
Tip van FitChef
1. Garneer de bloemkoolrijst met sinaasappelkip met wat sinaasappelrasp.
2. Geen sperziebonen in huis? Dit gerecht is ook heel lekker met broccoli.