Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Bloemkoolrijst met snijbonen, champignons & eieren in pittige saus

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Bloemkoolrijst met snijbonen, champignons & eieren in pittige saus
417kcal Per persoon
Eiwitten
19g Eiwitten
Kh
18g Kh
Vetten
30g Vetten
Vezels
12g Vezels

Ingrediënten

  • 200 gram snijbonen
  • 100 gram champignons
  • 2 eieren
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
  • ½ theelepel kerriepoeder (1 g)
  • 1 theelepel sambal (5 g)
  • 1 theelepel tomatenpuree (10 g)
  • 25 ml kokosmelk
  • 1 theelepel geraspte kokos (3 g)
  • ½ eetlepel sojasaus (5 ml)
  • 1 theelepel honing (8 g)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Snijd de snijbonen in schuine dunne plakjes. Snijd de champignons in vieren.
  2. Zet de snijbonen op in een pan met water en kook deze in 6-8 minuten beetgaar.
  3. Kook de eieren 8 minuten in een steelpan. Laat de eieren schrikken onder koud water en pel ze.
  4. Snipper ondertussen de ui heel fijn en snijd de knoflook fijn.
  5. Verwarm de helft van de olie in een pan. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg kerrie, sambal en de tomatenpuree toe en bak dit even mee. Roer de kokosmelk en kokosrasp samen met een eetlepel water hier doorheen, verwarm 2 minuten mee. Leg de eitjes in de pan, meng met de saus en verwarm 2 minuten mee met de saus.
  6. Verwarm de andere helft van de olie in een pan. Bak hierin de champignons 4 minuten, roer de afgegoten snijbonen hier doorheen samen met de sojasaus en honing en bak dit nog 2 minuten mee.
  7. Kook ondertussen de bloemkoolrijst in een pan met ruim water in 1-2 minuten gaar. Giet af.
  8. Serveer de bloemkoolrijst met de snijbonen en eieren in pittige saus.

Tip van FitChef

Besprenkel de bloemkoolrijst met snijbonen met vers limoensap.