Bloemkoolrijst met snijbonen, mais & runderreepjes in pindasaus
Bloemkoolrijst met snijbonen, mais & runderreepjes in pindasaus
463kcal Per persoon
32g Eiwitten
27g Kh
25g Vetten
14g Vezels
Ingrediënten
- 200 gram snijbonen
- 50 gram maïs
- 1 bosuitje
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 100 gram runderreepjes
- ½ theelepel paprikapoeder (1 g)
- ½ theelepel komijnpoeder (1 g)
- 1 eetlepel ketjap manis (10 ml)
- 1 eetlepel pindakaas (20 g)
- 100 gram bloemkoolrijst
Zo maak je dit recept
- Snijd de snijbonen schuin in ruitjes. Spoel de maïs in een vergiet af met koud water en laat uitlekken. Snijd de bosui in grove stukjes en pers het teentje knoflook.
- Verwarm de olie in een pan. Voeg de snijbonen toe en roerbak deze beetgaar in zo’n 8 minuten. Voeg dan de knoflook, runderreepjes, paprikapoeder en komijnpoeder toe en bak dit 2 minuten mee. Doe de maïs, bosui, ketjap, pindakaas en 3 eetlepels water in de pan. (Indien nodig, voeg wat extra water toe).
- Roer alles door en laat dit op laag vuur nog zo’n 4 minuten stoven. Breng op smaak met peper en zout.
- Kook ondertussen de bloemkoolrijst in 2 minuten gaar.
- Serveer de bloemkoolrijst met de snijbonen en runderreepjes in pindasaus op een bord.
Tip van FitChef
Roer wat vers limoensap door de saus.