Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Bloemkoolrijst met snijbonen, mais & runderreepjes in pindasaus

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Bloemkoolrijst met snijbonen, mais & runderreepjes in pindasaus
463kcal Per persoon
Eiwitten
32g Eiwitten
Kh
27g Kh
Vetten
25g Vetten
Vezels
14g Vezels

Ingrediënten

  • 200 gram snijbonen
  • 50 gram maïs
  • 1 bosuitje
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 100 gram runderreepjes
  • ½ theelepel paprikapoeder (1 g)
  • ½ theelepel komijnpoeder (1 g)
  • 1 eetlepel ketjap manis (10 ml)
  • 1 eetlepel pindakaas (20 g)
  • 100 gram bloemkoolrijst
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Snijd de snijbonen schuin in ruitjes. Spoel de maïs in een vergiet af met koud water en laat uitlekken. Snijd de bosui in grove stukjes en pers het teentje knoflook.
  2. Verwarm de olie in een pan. Voeg de snijbonen toe en roerbak deze beetgaar in zo’n 8 minuten. Voeg dan de knoflook, runderreepjes, paprikapoeder en komijnpoeder toe en bak dit 2 minuten mee. Doe de maïs, bosui, ketjap, pindakaas en 3 eetlepels water in de pan. (Indien nodig, voeg wat extra water toe).
  3. Roer alles door en laat dit op laag vuur nog zo’n 4 minuten stoven. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Kook ondertussen de bloemkoolrijst in 2 minuten gaar.
  5. Serveer de bloemkoolrijst met de snijbonen en runderreepjes in pindasaus op een bord.

Tip van FitChef

Roer wat vers limoensap door de saus.