Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Bloemkoolrijst met tofu & kokosboontjes

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Bloemkoolrijst met tofu & kokosboontjes
558kcal Per persoon
Eiwitten
30g Eiwitten
Kh
23g Kh
Vetten
38g Vetten
Vezels
17g Vezels

Ingrediënten

  • 225 gram sperziebonen (diepvries)
  • 150 gram tofu, naturel
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
  • ½ theelepel kurkuma (1 g)
  • ½ theelepel sambal (3 g)
  • 75 ml kokosmelk
  • 200 gram bloemkoolrijst
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Voeg de sperziebonen toe aan een pan met ruim kokend water en kook beetgaar in 5 minuten.
  2. Snijd de tofu in blokjes en dep deze droog. Snipper de ui en pers het teentje knoflook.
  3. Verwarm de helft van de olie in een pan en bak hierin de tofu in 5 minuten goudbruin. Breng op smaak met wat peper en zout.
  4. Verwarm de andere helft van de olie in een andere pan. Fruit hierin de ui glazig, voeg de knoflook, kurkuma en sambal toe en bak dit 1 minuutje mee. Voeg de sperziebonen en kokosmelk toe aan de pan, roer alles goed door en laat dit 3 minuten doorkoken tot de kokosmelk indikt.
  5. Kook ondertussen de bloemkoolrijst gaar in 2 minuten.
  6. Serveer de bloemkoolrijst met tofu en kokosboontjes op een bord.

Tip van FitChef

Deze bloemkoolrijst met tofu en kokosboontjes is lekker met wat geraspte kokos of gehakte pinda’s eroverheen.