Bloemkoolrijst met tofu & kokosboontjes
Bloemkoolrijst met tofu & kokosboontjes
558kcal Per persoon
30g Eiwitten
23g Kh
38g Vetten
17g Vezels
Ingrediënten
- 225 gram sperziebonen (diepvries)
- 150 gram tofu, naturel
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- ½ theelepel kurkuma (1 g)
- ½ theelepel sambal (3 g)
- 75 ml kokosmelk
- 200 gram bloemkoolrijst
Zo maak je dit recept
- Voeg de sperziebonen toe aan een pan met ruim kokend water en kook beetgaar in 5 minuten.
- Snijd de tofu in blokjes en dep deze droog. Snipper de ui en pers het teentje knoflook.
- Verwarm de helft van de olie in een pan en bak hierin de tofu in 5 minuten goudbruin. Breng op smaak met wat peper en zout.
- Verwarm de andere helft van de olie in een andere pan. Fruit hierin de ui glazig, voeg de knoflook, kurkuma en sambal toe en bak dit 1 minuutje mee. Voeg de sperziebonen en kokosmelk toe aan de pan, roer alles goed door en laat dit 3 minuten doorkoken tot de kokosmelk indikt.
- Kook ondertussen de bloemkoolrijst gaar in 2 minuten.
- Serveer de bloemkoolrijst met tofu en kokosboontjes op een bord.
Tip van FitChef
Deze bloemkoolrijst met tofu en kokosboontjes is lekker met wat geraspte kokos of gehakte pinda’s eroverheen.