Bloemkoolrijst met tofu & sugar snaps in zwarte bonensaus
Bloemkoolrijst met tofu & sugar snaps in zwarte bonensaus
337kcal Per persoon
21g Eiwitten
28g Kh
16g Vetten
12g Vezels
Ingrediënten
- 175 gram sugar snaps
- 75 gram tofu, naturel
- 50 gram zwarte bonen
- 1 teen knoflook (5 g)
- ½ rode peper
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 eetlepel sojasaus (10 ml)
- 1 eetlepel ketjap manis (10 ml)
- 100 gram bloemkoolrijst
Zo maak je dit recept
- Voeg de sugar snaps toe aan een pan met ruim kokend water en kook beetgaar in 5 minuten.
- Snijd de tofu in blokjes en dep deze droog. Spoel de zwarte bonen in een vergiet af met koud water en laat uitlekken. Pers het teentje knoflook en snijd de rode peper fijn.
- Verwarm de helft van de olie in een pan en bak hierin de tofu in 5 minuten goudbruin. Haal dit uit de pan en leg even apart op een bordje.
- Verwarm de andere helft van de olie in dezelfde pan. Voeg hier de zwarte bonen, knoflook, rode peper, sojasaus en ketjap aan toe. Verwarm dit 2 minuten, voeg 50 ml water toe en verwarm dit 2 minuten mee. Pureer de zwarte bonen met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met wat peper.
- Kook ondertussen de bloemkoolrijst gaar in 2 minuten.
- Voeg de tofublokjes en sugarsnaps toe aan de zwarte bonensaus, verwarm een minuutje mee en roer alles goed door. Serveer dit op een bordje samen met de bloemkoolrijst.
Tip van FitChef
Het is lekker om wat schijfjes komkommer bij deze bloemkoolrijst met tofu en sugar snaps in zwarte bonensaus te serveren.