Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Bloemkoolrijst met tuinerwten, kip & champignons

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Bloemkoolrijst met tuinerwten, kip & champignons
448kcal Per persoon
Eiwitten
43g Eiwitten
Kh
42g Kh
Vetten
12g Vetten
Vezels
15g Vezels

Ingrediënten

  • 100 gram champignons
  • 1 ui
  • 125 gram kipfilet
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 1 eetlepel ketjap manis (10 ml)
  • 1 eetlepel chilisaus (15 ml)
  • 225 gram tuinerwten (diepvries)
  • 100 gram bloemkoolrijst
  • ½ theelepel kurkuma (1 g)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Maak de champignons schoon en snijd deze in vieren. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de kipfilet in blokjes.
  2. Verwarm de olie in een pan en fruit de ui 2 minuten. Voeg dan de champignons toe en bak deze 2 minuten mee. Voeg vervolgens de kipfilet blokjes toe en bak dit 4 minuten mee. Roer dan de ketjap en chilisaus erdoor en bak dit nog een minuut mee. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Kook ondertussen de tuinerwten in een pan met water. Voeg na 2 minuten de bloemkoolrijst met de kurkuma toe en kook nog 2 minuten door.
  4. Serveer de bloemkoolrijst en tuinerwten met de kipfilet op een bord.

Tip van FitChef

Voeg een theelepel sambal toe aan de kip en garneer het gerecht met ringetjes bosui.