Bloemkoolrijst met tuinerwten, kip & champignons
Bloemkoolrijst met tuinerwten, kip & champignons
448kcal Per persoon
43g Eiwitten
42g Kh
12g Vetten
15g Vezels
Ingrediënten
- 100 gram champignons
- 1 ui
- 125 gram kipfilet
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 eetlepel ketjap manis (10 ml)
- 1 eetlepel chilisaus (15 ml)
- 225 gram tuinerwten (diepvries)
- 100 gram bloemkoolrijst
- ½ theelepel kurkuma (1 g)
Zo maak je dit recept
- Maak de champignons schoon en snijd deze in vieren. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de kipfilet in blokjes.
- Verwarm de olie in een pan en fruit de ui 2 minuten. Voeg dan de champignons toe en bak deze 2 minuten mee. Voeg vervolgens de kipfilet blokjes toe en bak dit 4 minuten mee. Roer dan de ketjap en chilisaus erdoor en bak dit nog een minuut mee. Breng op smaak met peper en zout.
- Kook ondertussen de tuinerwten in een pan met water. Voeg na 2 minuten de bloemkoolrijst met de kurkuma toe en kook nog 2 minuten door.
- Serveer de bloemkoolrijst en tuinerwten met de kipfilet op een bord.
Tip van FitChef
Voeg een theelepel sambal toe aan de kip en garneer het gerecht met ringetjes bosui.