Bloemkoolrijst met tuinerwten & kip en banaan in kerriesaus
Bloemkoolrijst met tuinerwten & kip en banaan in kerriesaus
556kcal Per persoon
39g Eiwitten
76g Kh
11g Vetten
18g Vezels
Ingrediënten
- 200 gram tuinerwten (diepvries)
- 100 gram kipfilet
- 1 teen knoflook (5 g)
- ½ rode peper
- 1 ui
- 1 banaan
- ½ eetlepel (olijf)olie (5 ml)
- 1 theelepel kerriepoeder (2 g)
- ½ theelepel kurkuma (1 g)
- 50 ml kookzuivel
- 10 gram rozijnen
- ½ limoen
- 100 gram bloemkoolrijst
Zo maak je dit recept
- Kook de tuinerwten in 4 minuten gaar in een pan met water.
- Snijd de kipfilet in blokjes. Snijd het teentje knoflook en de rode peper fijn en snipper de ui.
- Verwarm de olie in een pan. Fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten. Voeg de kipblokjes, kerrie en kurkuma toe aan de pan en bak dit 4 minuten mee.
- Roer de kookzuivel, sap van een halve limoen en rozijnen door de pan met kip. Laat dit 2 à 3 minuten zacht doorkoken tot de saus indikt.
- Kook ondertussen de bloemkoolrijst in 2 minuten gaar.
- Serveer de bloemkoolrijst met de tuinerwten en kip kerrie.
Tip van FitChef
1. Rooster wat amandelschaafsel in een droge koekenpan en strooi dit over de bloemkoolrijst met tuinerwten en kip en banaan in kerriesaus
2. In plaats van kookzuivel kun je ook kokosmelk gebruiken.