Bloemkoolrijst met zoetzure pulled chicken & ananas
Bloemkoolrijst met zoetzure pulled chicken & ananas
441kcal Per persoon
29g Eiwitten
44g Kh
16g Vetten
7g Vezels
Ingrediënten
- 75 gram ananas stukjes (diepvries)
- 100 gram kipfilet
- ½ blokje groentebouillon
- ½ jalapeño peper
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 2 eetlepels tomatenpuree (40 g)
- 1 theelepel paprikapoeder (2 g)
- 1 eetlepel witte wijnazijn (15 ml)
- 1 eetlepel honing (20 g)
- ½ theelepel mosterd (5 g)
- ½ eetlepel sojasaus (5 ml)
- 100 gram bloemkoolrijst
Zo maak je dit recept
- Haal de ananasstukjes uit de vriezer en laat een beetje ontdooien op een bordje.
- Kook de kipfilet samen met het bouillonblokje in een ruime pan met water gaar in zo’n 15 minuten. Haal de kip uit de pan, laat een beetje afkoelen en trek de kip erna met 2 vorken uit elkaar.
- Snijd de jalapeño fijn en de paprika in grove stukken. Snijd de helft van de ui in partjes en de snijd de andere helft fijn. Pers het teentje knoflook.
- Verwarm de helft van de olie in een koekenpan, fruit de fijngesneden ui 3 minuten, voeg de knoflook toe en bak deze 2 minuten mee. Voeg tomatenpuree, paprikapoeder en wat peper en zout toe en bak een minuutje mee. Doe de azijn, honing, mosterd en sojasaus in de pan, samen met 120 ml water (per persoon), en laat dit 3 minuutjes sudderen. Doe de saus dan in de beker van een staafmixer en mix de saus glad.
- Verwarm de andere helft van de olie in een pan. Bak de partjes ui, paprika en jalapeño 5 minuten. Voeg de pulled chicken en saus toe aan de pan met groenten en roer goed door.
- Laat de saus op laag vuur nog 4 minuten doorkoken. Roer de ananasblokjes door de saus en verwarm een minuutje mee.
- Kook ondertussen de bloemkoolrijst gaar in 2 minuten.
- Serveer op een bord en verdeel de zoetzure kip over de bloemkoolrijst.
Tip van FitChef
Lekker met verse peterselie.