Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Bloemkoolschotel met gehakt & prei

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Bloemkoolschotel met gehakt & prei
678kcal Per persoon
Eiwit
43g Eiwit
Koolhydraten
14g Koolhydraten
Vet
50g Vet
Voedingsvezel
6g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 200 gram bloemkoolroosjes
  • 1 prei
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 125 gram rundergehakt, mager
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 2 eetlepels mascarpone
  • 2 eetlepels halfvolle melk
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 30 gram geraspte kaas, 30+
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Kook de bloemkoolroosjes in een pan met water in 5 minuten beetgaar.
  3. Halveer de prei in de lengte en snijd in halve ringen. Spoel met koud water af in een vergiet en laat uitlekken.
  4. Verwarm de olie in een pan en rul het gehakt samen met de helft van het kerriepoeder. Voeg de prei toe aan de pan en bak 2-3 minuten mee. Doe het gehakt-prei mengsel in een ovenschaal en verdeel de beetgare bloemkoolroosjes hier overheen.
  5. Klop de mascarpone los met de melk, paprikapoeder en andere helft van de kerriepoeder tot een romig sausje. Giet dit over de ovenschaal heen. Verdeel tot slot de geraspte kaas erover. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Zet de ovenschaal 15 minuten in de oven.
  7. Haal de bloemkoolschotel uit de oven, laat 2 minuten rustig staan en serveer dan op een bord.