Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Romige broccolisoep met kikkererwten & zalm

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Romige broccolisoep met kikkererwten & zalm
498kcal Per persoon
Eiwit
30g Eiwit
Koolhydraten
41g Koolhydraten
Vet
24g Vet
Voedingsvezel
16g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 broccoli
  • 125 gram kikkererwten, uit blik
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 blokje groentebouillon
  • 2 eetlepels ricotta
  • 50 gram gerookte zalm
Voeg toe aan boodschappenlijst

Met deze romige broccolisoep met kikkererwten en zalm krijg je de nodige eiwitten binnen, waardoor deze heerlijke soep een complete maaltijd is. Je kan deze soep zeker vaker maken en varieer dan eens met de toppings. Vervang de gerookte zalm door (gerookte) kipfilet of bestrooi de soep met wat geroosterde pompoenpitten. En heb je nog wat verse spinazie over? Die kan er ook gewoon doorheen! Verwarm en pureer deze dan ook even mee. Eet smakelijk!

Zo maak je dit recept

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de broccoli in roosjes. Spoel de kikkererwten in een vergiet af met koud water en laat uitlekken.
  2. Verhit de olie in de soeppan en fruit de ui en knoflook zo’n 2 minuten.
  3. Voeg de broccoli en kikkererwten toe en bak zo’n 2 minuten mee.
  4. Voeg 350 ml water met het bouillonblokje toe aan de soeppan en breng zo’n 10 minuten aan de kook.
  5. Haal de pan van het vuur, voeg de ricotta toe en pureer de soep met de staafmixer.
  6. Snijd de gerookte zalm in reepjes.
  7. Schenk de soep in een grote kom en verdeel de zalmreepjes erover. Breng op smaak met peper en zout.

Benodigdheden

  • Staafmixer

Tip van FitChef

1. Probeer ook een keer met gerookte kip in plaats van zalm.
2. Deze soep smaakt ook heel lekker met wat fetakaas.
3. Lekker met wat gehakte walnoten eroverheen.