Nieuw!
Zoete aardappel & bloemkool stamppot met kipfilet
Zoete aardappel & bloemkool stamppot met kipfilet
605kcal Per persoon
42g Eiwitten
55g Kh
24g Vetten
11g Vezels
Ingrediënten
- 200 gram zoete aardappel
- 200 gram bloemkoolroosjes
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 theelepel kerriepoeder (2 g)
- 125 gram kipfilet
- 1 ½ eetlepel zuivelspread (30 g)
- 1 handje rucola (30 g)
- 25 gram witte kaas (feta)
Zo maak je dit recept
- Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Snijd de bloemkoolroosjes even groot als de zoete aardappelblokjes.
- Breng de aardappel en bloemkool in een ruime pan met water aan de kook en kook gaar in ongeveer 10 minuten.
- Meng ondertussen in een schaaltje de olie met de helft van de kerriepoeder en haal de kipfilet hier doorheen.
- Verwarm een koekenpan en bak de kipfilet hierin goudbruin en gaar.
- Giet de zoete aardappel en bloemkool af. Doe de zuivelspread en andere helft van de kerriepoeder erbij. Stamp dit tot een grove puree en meng de rucola erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de stamppot met de kip. Verkruimel de feta erover.
Benodigdheden:
- Stamper
Tip van FitChef
Deze zoete aardappel- en bloemkoolstamppot is ook lekker met spinazie in plaats van rucola.