Nieuw!
Zuurkool stamppot met gehakt & ananas
Zuurkool stamppot met gehakt & ananas
664kcal Per persoon
35g Eiwitten
65g Kh
29g Vetten
13g Vezels
Ingrediënten
- 100 gram ananas stukjes (diepvries)
- 250 gram aardappelen, iets kruimig
- 200 gram zuurkool
- 1 ui
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 125 gram rundergehakt, mager
- 1 theelepel kerriepoeder (2 g)
- 1 ½ eetlepel zuivelspread (30 g)
Zo maak je dit recept
- Laat de stukjes ananas op een bord ontdooien.
- Schil de aardappels en snijd in gelijke stukken. Zet de aardappels op in een pan met ruim water en kook in 18 minuten gaar.
- Kook ook de zuurkool in een aparte pan gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snipper de ui.
- Verwarm de olie in een koekenpan. Rul hierin het gehakt samen met de ui en kerriepoeder gaar in zo’n 5 minuten. Voeg de ananasstukjes toe aan het gehakt en verwarm dit 2 minuten mee.
- Giet de aardappelen en zuurkool af. Stamp de aardappels samen met de zuivelspread tot een romige puree. Roer de zuurkool erdoor en breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de zuurkoolstamppot op een bord en schep het gehakt met de ananas erover.
Tip van FitChef
1. Verdeel wat verse tijm over de stamppot.
2. Ook lekker met wat rozijnen door het gehakt.