Bloemkoolsteak met gebakken portobello & spinazie
Bloemkoolsteak met gebakken portobello & spinazie
282kcal Per persoon
20g Eiwitten
15g Kh
16g Vetten
8g Vezels
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 portobello's
- 20 gram Parmezaanse kaas
- 1 bloemkool
- 2 theelepels kerriepoeder (4 g)
- 2 eetlepels (olijf)olie (20 ml)
- 1 eetlepel tijm, vers
- 400 gram spinazie
- 50 gram cottage cheese
- 15 gram geraspte kaas, 30+
Lekkerder dan dit heerlijke, vegetarische recept van bloemkoolsteak met gebakken portobellorepen en spinazie wordt het niet! Het is handig de bloemkoolsteaks van tevoren even te blancheren. Leg de bloemkoolsteaks in een hapjespan met ruim kokend water en kook ze in 3-4 minuten beetgaar. Neem ze met een spatel uit de pan en laat ze op keukenpapier goed uitlekken. Zo hoef je de bloemkoolsteaks nog maar 4-6 minuten te roosteren.
Zo maak je dit recept
- Snipper de ui en snijd de portobello's in dikke repen.
- Halveer de bloemkool en snijd van elke kant een plak bloemkool van 2 cm af.
- Meng in een kommetje de helft van de kerriepoeder met de olie. Bestrijk de bloemkoolsteaks aan beide kanten met de helft van dit kerriemengsel. Rooster de bloemkoolsteaks in een grillpan op matig hoog vuur in 10-12 minuten mooi bruin en beetgaar, keer regelmatig.
- Verwarm het resterende kerriemengsel op matig hoog vuur in een hapjespan en bak de ui en repen portobello op hoog vuur al omscheppend bruin en gaar. Schep de tijm erdoor en voeg wat zout en peper toe.
- Houd de portobellorepen warm op een bord en laat de spinazieblaadjes in dezelfde hapjespan al omscheppend slinken. Voeg wat zout en peper toe. Laat de spinazie in een vergiet uitlekken.
- Schep de spinazie in het midden op twee borden. Leg de bloemkoolsteak erop en verdeel de portobello erover. Schep de cottage cheese erop en garneer met geraspte kaas.
Tip van FitChef
1. Het is lekker om bulgur of gebakken aardappeltjes bij de bloemkoolsteak met gebakken portobello en spinazie te eten.
2. Vervang de geraspte kaas door Parmezaanse kaas.