Nieuw!
Broccolipuree met gehaktballetjes in tomatensaus
Broccolipuree met gehaktballetjes in tomatensaus
562kcal Per persoon
44g Eiwitten
20g Kh
34g Vetten
9g Vezels
Ingrediënten
- 200 gram broccoliroosjes (diepvries)
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 100 gram rundergehakt, mager
- ½ theelepel oregano, gedroogd (1 g)
- ½ theelepel paprikapoeder (1 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 200 gram tomatenblokjes
- 1 theelepel Italiaanse kruiden, gedroogd (2 g)
- 45 gram geraspte kaas, 30+
- 50 ml kookzuivel
Zo maak je dit recept
- Kook de broccoli in een pan met kokend water gaar in zo’n 8-10 minuten.
- Snipper de ui en pers het teentje knoflook.
- Meng in een schaaltje het gehakt met de oregano, paprikapoeder en wat peper en zout. Vorm er met je handen kleine balletjes van.
- Verwarm de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de gehaktballetjes toe aan de pan en bak rondom bruin. Doe de tomatenblokjes in de pan samen met de Italiaanse kruiden. Laat dit op laag vuur met het deksel op de pan zo’n 10 minuten doorgaren. Voeg eventueel wat water toe als de saus te droog kookt.
- Giet de broccoli af, doe samen met de kaas, kookzuivel en wat peper en zout in een keukenmachine en laat draaien tot een gladde puree.
- Serveer de broccolipuree in een diep bord; leg de gehaktballetjes in tomatensaus er overheen.
Benodigdheden:
- Keukenmachine of blender
Tip van FitChef
1. Garneer met wat verse basilicum.
2. Als je geen keukenmachine hebt kun je de broccoli ook pureren met een pureestamper.
3. Vervang de kaas eens door Parmezaanse kaas.