⏰ Tijdelijk 42% korting op jaarabonnement!

10d18u31m52s

Versierde aubergine

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 50 minuten
  • 2 personen
379kcal Per persoon
Eiwit
26g Eiwit
Koolhydraten
40g Koolhydraten
Vet
13g Vet
Voedingsvezel
18g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 2 aubergine
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetlepels peterselie
  • 200 gram kikkererwten, uit blik
  • 2 theelepels ras el hanout
  • 1 sinaasappel
  • 2 kropjes baby romaine sla
  • 200 gram cottage cheese
  • 100 gram granaatappelpitjes
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Snijd de aubergines in de lengte elk in 4 parten. Bestrooi ze met zout en laat ze 10 minuten liggen. Verwarm intussen de oven voor op 220 °C.
  2. Dep de parten aubergine droog met keukenpapier en bestrijk ze dun met olie. Leg ze op de bakplaat en rooster ze in de oven in 25-30 minuten mooi bruin en gaar. Hak intussen de knoflook fijn en de peterselie grof.
  3. Meng de kikkererwten met knoflook, 1 theelepel ras el hanout en het sap uit de sinaasappel in de blender tot een dunne saus.
  4. Snijd het kontje van de kropjes sla, maak de bladeren los en verdeel ze over 2 borden. Leg de parten aubergine op de sla en schep de kikkererwtensaus erover. Schep hier en daar wat cottage cheese. Strooi de ras el hanout, granaatappelpitjes en peterselie erover.

Benodigdheden

  • Blender

Tip van FitChef

1. Deze aubergine is lekker met Turks flatbread.
2. Vervang voor een vegan versie van dit gerecht de cottage cheese door plantaardig gehakt, dat je in een anti-aanbakkoekenpan met een halve eetlepel olie al omscheppend knapperig bakt.