Nieuw!
Boerenkool bulgur met falafel
Boerenkool bulgur met falafel
698kcal Per persoon
26g Eiwitten
95g Kh
24g Vetten
18g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram bulgur
- 200 gram boerenkool (diepvries)
- 1 teen knoflook (5 g)
- 2 dadels, zonder pit
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- ½ theelepel komijnpoeder (1 g)
- 5 falafel balletjes
Zo maak je dit recept
- Kook de bulgur gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Kook de boerenkool in een pan met ruim water gaar in 8 minuten. Giet erna af.
- Pers het teentje knoflook en snijd de dadels in stukjes.
- Verwarm de helft van de olie in een ruime pan. Fruit de knoflook en bak de komijn ook even mee. Voeg de bulgur en boerenkool toe aan de pan en meng alles goed door elkaar, roer de dadelstukjes er doorheen. Breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm in een koekenpan de andere helft van de olie en bak de falafel 6 minuten.
- Serveer de boerenkool bulgur op een bord samen met de falafel.
Tip van FitChef
Voor een lekkere bite kun je wat zonnebloempitten over de boerenkool bulgur strooien.