Nieuw!
Gevulde puntpaprika met tomatenbulgur & zalm uit de oven
Gevulde puntpaprika met tomatenbulgur & zalm uit de oven
730kcal Per persoon
40g Eiwitten
75g Kh
30g Vetten
15g Vezels
Ingrediënten
- 1 zalmfilet (diepvries) (à ca. 125 g)
- 70 gram bulgur
- 1 rode puntpaprika
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 2 theelepels ras el hanout (4 g)
- 1 theelepel honing (8 g)
- 75 gram wortel
- 1 tomaat
- ½ rode ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 eetlepel tomatenpuree (20 g)
- 150 gram tomatenblokjes
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven voor op 200 °C .
- Haal de zalm uit de diepvries en laat ontdooien op een bordje.
- Kook de bulgur gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Halveer de puntpaprika in de lengte en verwijder de zaadlijsten.
- Meng de helft van de olie met de helft van de ras el hanout en de honing. Bestrijk de zalm hiermee.
- Bekleed een rooster voor de helft met bakpapier. Leg hier de paprikahelften op. Leg de gemarineerde zalm in een ovenschaaltje en zet dit ook op het rooster. Zet het rooster in de oven voor 20 minuten.
- Snijd ondertussen de wortel in kleine blokjes. Snijd de tomaat in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snipper de ui en pers het teentje knoflook
- Verwarm de andere helft van de olie in een pan. Fruit de ui en de knoflook 2 minuten. Voeg de wortel toe en bak dit 4 minuten mee. Voeg de tomatenpuree en de andere helft van de ras el hanout toe samen met 2 eetlepels water en verwarm dit nog 3 minuten. Roer de bulgur en tomatenblokjes hier doorheen en verwarm een minuutje mee.
- Haal de paprika en zalm uit de oven. Leg de paprika op een bord en verdeel de bulgur hier overheen. Leg de zalm ernaast en breng het geheel op smaak met peper en zout.
Benodigdheden:
- Rooster bekleed met bakpapier
Tip van FitChef
Serveer deze gevulde puntpaprika met een schijfje citroen. Of sprenkel wat citroensap over de bulgur en zalm.