⏰ Tijdelijk 42% korting op jaarabonnement!

10d20u04m40s

Nieuw!

Bulgur pilav met kikkererwten

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 20 minuten
  • 1 persoon
562kcal Per persoon
Eiwit
23g Eiwit
Koolhydraten
85g Koolhydraten
Vet
15g Vet
Voedingsvezel
19g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 125 gram kikkererwten, uit blik
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • ½ theelepel kaneel
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 70 gram bulgur
  • 200 gram tomatenblokjes
  • ½ blokje groentebouillon
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Snipper de ui. Pers het teentje knoflook. Snijd de rode paprika in blokjes.
  2. Spoel de kikkererwten af in een vergiet en laat uitlekken.
  3. Verwarm de olie in een pan. Voeg de ui en paprika toe en bak dit 3 minuten. Voeg de knoflook, komijn, kaneel en tomatenpuree toe en bak dit een minuutje mee.
  4. Voeg de bulgur samen met de tomatenblokjes, het bouillonblokje en 100 ml water toe aan de pan. Verwarm op hoog vuur tot het kookt. Zet het vuur dan lager en laat dit 10 minuten met deksel op de pan stoven. Roer een paar keer door. Verwijder dan het deksel van de pan, voeg de kikkererwten toe en verwarm nog 5 minuten mee. Roer regelmatig door.
  5. Serveer de pilav in een kom of diep bord.

Tip van FitChef

Deze bulgurpilav met kikkererwten is ook lekker met wat verse peterselie eroverheen.