Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Bulgur pilav met kikkererwten

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Bulgur pilav met kikkererwten
562kcal Per persoon
Eiwitten
23g Eiwitten
Kh
85g Kh
Vetten
15g Vetten
Vezels
19g Vezels

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 1 rode paprika
  • 125 gram kikkererwten, uit blik
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • ½ theelepel komijnpoeder (1 g)
  • ½ theelepel kaneel (1 g)
  • 1 eetlepel tomatenpuree (20 g)
  • 70 gram bulgur
  • 200 gram tomatenblokjes
  • ½ blokje groentebouillon
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Snipper de ui. Pers het teentje knoflook. Snijd de rode paprika in blokjes.
  2. Spoel de kikkererwten af in een vergiet en laat uitlekken.
  3. Verwarm de olie in een pan. Voeg de ui en paprika toe en bak dit 3 minuten. Voeg de knoflook, komijn, kaneel en tomatenpuree toe en bak dit een minuutje mee.
  4. Voeg de bulgur samen met de tomatenblokjes, het bouillonblokje en 100 ml water toe aan de pan. Verwarm op hoog vuur tot het kookt. Zet het vuur dan lager en laat dit 10 minuten met deksel op de pan stoven. Roer een paar keer door. Verwijder dan het deksel van de pan, voeg de kikkererwten toe en verwarm nog 5 minuten mee. Roer regelmatig door.
  5. Serveer de pilav in een kom of diep bord.

Tip van FitChef

Deze bulgurpilav met kikkererwten is ook lekker met wat verse peterselie eroverheen.