Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Boerenkoolstamppot met paprika & gehaktballetjes

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Boerenkoolstamppot met paprika & gehaktballetjes
657kcal Per persoon
Eiwit
38g Eiwit
Koolhydraten
56g Koolhydraten
Vet
31g Vet
Voedingsvezel
12g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 200 gram aardappelen, iets kruimig
  • 150 gram boerenkool (diepvries)
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 ui
  • 125 gram rundergehakt, mager
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels halfvolle melk
  • 1,5 eetlepel (olijf)olie
Voeg toe aan boodschappenlijst

Lekker, weer tijd voor stamppot! Deze boerenkoolstamppot met paprika en gehaktballetjes is superlekker, net ietsje anders en toch ook heerlijk vertrouwd. Met vegetarische balletjes is dit stamppotje net zo lekker.

Zo maak je dit recept

  1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Doe ze in een pan met ruim water en breng aan de kook. Voeg na 10 minuten koken de boerenkool toe en kook dit dan nog eens 10 minuten mee.
  2. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijst en snijd in de breedte in reepjes. Snijd de ui in ringetjes.
  3. Meng het gehakt in een schaaltje met de mosterd, paprikapoeder en wat peper en zout. Kneed met je handen goed door elkaar en vorm er kleine balletjes van.
  4. Verwarm de helft van de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Zet het vuur wat lager en bak ze gaar in 10 minuten.
  5. Verwarm de andere helft van de olie in een pan en bak de ui en paprika 5 minuten.
  6. Giet de aardappelen en boerenkool af en stamp met de melk tot een puree. Schep de paprika en ui hier doorheen. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Serveer de boerenkoolstamppot met de gehaktballetjes.

Tip van FitChef

Vervang de aardappel eens voor zoete aardappel of maak een mix van gewone en zoete aardappels.