Bowl met gemarineerde tofu & ananas

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 15 minuten
  • 1 persoon
303kcal Per persoon
Eiwit
23g Eiwit
Koolhydraten
24g Koolhydraten
Vet
13g Vet
Voedingsvezel
9g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 125 gram ananas stukjes (diepvries)
  • 150 gram tofu, naturel
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 125 gram wortel
  • ½ komkommer
  • 1 handje veldsla
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Laat de ananas ontdooien en vang het vocht op in een bakje.
  2. Dep de tofu met een stuk keukenrol droog en snijd in kleine blokjes.
  3. Maak een marinade van de sojasaus, het vocht van de ananas en wat peper. Meng de tofublokjes met de marinade.
  4. Verwarm een hapjespan en bak de tofublokjes in 2 minuten goudbruin en knapperig.
  5. Snijd de wortel in lange linten en de komkommer in schijfjes. Schep eerst de sla in een grote kom en verdeel de tofu, ananas en wortel in groepjes.

Tip van FitChef

Het is ook lekker om een fijngesneden rood pepertje door de tofu en/of ananas te mengen.