Bowl met gemarineerde tofu & ananas
Bowl met gemarineerde tofu & ananas
303kcal Per persoon
23g Eiwitten
24g Kh
13g Vetten
9g Vezels
Ingrediënten
- 125 gram ananas stukjes (diepvries)
- 150 gram tofu, naturel
- 1 eetlepel sojasaus (10 ml)
- 125 gram wortel
- ½ komkommer
- 1 handje veldsla (30 g)
Alles in een bowl smaakt lekkerder en deze bowl met gemarineerde tofu en ananas is hierop geen uitzondering! Het is absoluut de moeite waard om hiervoor de keuken in te duiken. Met verse ananas wordt dit gerecht nóg lekkerder. De gemarineerde tofu kun je makkelijk vervangen door kip of tonijn.
Zo maak je dit recept
- Laat de ananas ontdooien en vang het vocht op in een bakje.
- Dep de tofu met een stuk keukenrol droog en snijd in kleine blokjes.
- Maak een marinade van de sojasaus, het vocht van de ananas en wat peper. Meng de tofublokjes met de marinade.
- Verwarm een hapjespan en bak de tofublokjes in 2 minuten goudbruin en knapperig.
- Snijd de wortel in lange linten en de komkommer in schijfjes. Schep eerst de sla in een grote kom en verdeel de tofu, ananas en wortel in groepjes.
Tip van FitChef
1. Het is ook lekker om een fijngesneden rood pepertje door de tofu en/of de ananas te mengen.
2. Als je naast het rode pepertje ook nog wat fijngesneden koriander door de ananas doet, is niet alleen de smaak ontzettend lekker, maar zijn de kleuren ook nog fantastisch.
3. Neem zeker in de zomer eens verse ananas in plaats van ananas uit de diepvries.