Grote garnalen met knoflook

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 10 minuten
  • 2 personen
137kcal Per persoon
Eiwit
20g Eiwit
Koolhydraten
2g Koolhydraten
Vet
5g Vet
Voedingsvezel
0g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 10 reuzengarnalen, ongepeld (diepvries)
  • 1 rode peper
  • 3 tenen knoflook
  • 2 eetlepels oregano, vers
  • 1 eetlepel (olijf)olie
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

Deze garnalen zijn perfect als voorgerecht, maar ook lekker als hapje bij de borrel. Je kunt de garnalen van tevoren pellen, maar ook – zoals in dit recept – met schaal en al bakken. De schaal bevat veel smaakstoffen en die komen zo door het bakken in de garnalen terecht. Het pellen van de garnalen doe je gewoon aan tafel. Zorg voor extra servetjes en zet ‘vingerkommetjes’ met water en een schijfje citroen op tafel.

  1. Ontdooi de garnalen volgens de aanwijzingen op het pak en laat ze even uitlekken op keukenpapier.
  2. Haal de zaadjes uit de rode peper en hak fijn. Hak ook de knoflook en oregano fijn.
  3. Verwarm de olie in een antiaanbakkoekenpan en fruit de knoflook en rode peper zachtjes glazig. Schep de garnalen erdoor en bak ze al omscheppend op matig hoog vuur 4-6 minuten tot ze lichtroze worden. Schep de oregano erdoor en maal er wat zwarte peper boven.
  4. Serveer de garnalen in lage schaaltjes.

Tip van FitChef

1. Lekker met volkoren stokbrood.
2. Grote garnalen zijn ook heel leuk om op de barbecue te bereiden.