Bowl met rijst, kipfilet & bietjes met avocadodip
Bowl met rijst, kipfilet & bietjes met avocadodip
790kcal Per persoon
43g Eiwitten
62g Kh
41g Vetten
15g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram zilvervliesrijst
- ½ avocado
- 1 theelepel komijnpoeder (2 g)
- 1 snufje chilipoeder (1 g)
- ½ limoen
- ½ komkommer
- 2 mini rode bietjes, gekookt
- 20 gram gemengde noten, ongebrand en ongezouten
- 125 gram kipfilet
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
Deze bowl met rijst, kipfilet en bietjes met avocadodip moet je zeker eens proberen! Dit gerecht zit niet alleen boordevol voedingsstoffen, maar ook nog eens boordevol met smaak!
Zo maak je dit recept
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat iets afkoelen.
- Schep de avocado uit de schil en verwijder de pit. Prak met een vork het avocadovruchtvlees fijn. Meng de geprakte avocado met het komijnpoeder, chilipoeder en limoensap. Voeg een scheutje water toe voor een extra romige avocadodip. Voeg naar smaak peper en zout toe.
- Snijd de komkommer in plakjes. Wrijf het eventuele velletje van de bietjes en snijd in plakjes. Hak de noten grof.
- Bestrooi de kipfilet met zout en peper. Verwarm de olie in een pan en bak de kipfilet in 15 minuten gaar. Haal de kipfilet uit de pan en snijd in dunne, schuine plakken.
- Bak in het vet van de kipfilet de rijst nog 2-4 minuten knapperig. Breng op smaak met peper en zout.
- Schep in een diepe kom eerst de rijst en verdeel hierover in aparte stukken de kipfilet, komkommer en bietjes. Schep de avocadodip in het midden en bestrooi met de gehakte noten.
Tip van FitChef
1. Voeg eventueel een fijn gehakt sjalotje toe aan de avocadodip.
2. Voor extra smaak kun je de noten even roosteren.