Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Broccoli-pastinaakpuree met gehaktballetjes

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Broccoli-pastinaakpuree met gehaktballetjes
427kcal Per persoon
Eiwitten
31g Eiwitten
Kh
25g Kh
Vetten
23g Vetten
Vezels
15g Vezels

Ingrediënten

  • 1 pastinaak
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 225 gram broccoliroosjes (diepvries)
  • 100 gram rundergehakt, mager
  • ½ theelepel mosterd (5 g)
  • ½ theelepel paprikapoeder (1 g)
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Schil de pastinaak en snijd in blokjes. Snijd de ui in halve ringen en snijd de knoflook fijn.
  2. Doe de pastinaak in een pan met water, breng aan de kook en kook in zo’n 12 minuten gaar. Voeg de laatste 6 minuten ook de broccoliroosjes toe en kook deze mee.
  3. Meng ondertussen het gehakt in een schaaltje samen met de mosterd, paprikapoeder en wat peper en zout. Kneed met je handen goed door elkaar en vorm er drie balletjes van.
  4. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Zet het vuur wat lager en bak gaar in 10 minuten. Voeg halverwege de uiringen en knoflook toe en bak dit mee.
  5. Giet de pastinaak en broccoliroosjes af en stamp dit met een pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Serveer de groentepuree op een bord samen met de gehaktballetjes met ui.

Benodigdheden:

  • Pureestamper

Tip van FitChef

Garneer deze broccoli-pastinaakpuree met wat verse tijm.