Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Brood met ricotta, pesto & radijs

  • 3 minuten
  • 1 persoon
Brood met ricotta, pesto & radijs
261kcal Per persoon
Eiwitten
12g Eiwitten
Kh
31g Kh
Vetten
10g Vetten
Vezels
5g Vezels

Ingrediënten

  • 4 radijsjes
  • 2 boterhammen, volkoren
  • 2 eetlepels ricotta (40 g)
  • 2 theelepels groene pesto (10 g)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Met dit heerlijke brood met ricotta, pesto en radijs waan je je al snel in zomerse sferen. En buiten dat het heel erg lekker is, zit het ook vol belangrijke voedingsstoffen. Ricotta voor de eiwitten en pesto is een goede en lekkere manier om de juiste vetten binnen te krijgen! Olijfolie bevat enkelvoudig onverzadigde vetzuren (ook wel omega 9-vetzuren genoemd) en werkt hierdoor o.a. ontstekingsremmend. Er zit ook vitamine C en E in. Kies voor een Extra Vierge olijfolie, deze is het minst bewerkt en heeft een mooie smaak. Dit simpele gerechtje van brood met ricotta, pesto en radijs is dus hartstikke goed voor je lijf! Het heeft ook nog eens slechts 4 ingrediënten en je maakt het al binnen 3 minuten klaar. Geniet ervan!

Zo maak je dit recept

  1. Was de radijsjes en snijd ze in dunne plakjes.
  2. Besmeer het brood met de ricotta en verdeel de pesto en radijsjes erover. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Serveer de boterhammen op een bord.

Tip van FitChef

1. Het is ook lekker om een theelepel rasp van een (liefst biologische) citroen of limoen door de ricotta te mengen voor een fris accent.
2. Garneer deze boterhammen met wat kiemgroenten.
3. Maak je oude brood op door de boterhammen te roosteren.