Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Brood met rosbief & ei

  • 10 minuten
  • 1 persoon
Brood met rosbief & ei
300kcal Per persoon
Eiwit
25g Eiwit
Koolhydraten
33g Koolhydraten
Vet
8g Vet
Voedingsvezel
8g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 50 gram wortel
  • ½ citroen
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 boterhammen, volkoren
  • 40 gram magere kwark
  • 2 plakken rosbief
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook het ei in 8 minuten hard. 
  2. Rasp intussen de wortel met een julienneschiller of grove rasp in dunne reepjes. Meng de wortelreepjes in een kom met 1 eetlepel citroensap en mosterd.
  3. Laat het ei onder koud stromend water schrikken, pel het en snijd in plakjes.
  4. Bestrijk het brood met kwark en strooi er wat zout en peper over.
  5. Beleg één boterham met de wortelsalade. Leg de rosbief er losjes op en hierop de plakjes ei. Leg de andere boterham erop.

Tip van FitChef

1. Dit brood met rosbief en ei is lekker met fijngehakte peterselie.
2. Wanneer je geen julienneschiller of rasp hebt hebt kun je de wortel ook met een scherp mes in dunne reepjes snijden.