Nieuw!
Broodje met Griekse burger & salade
Broodje met Griekse burger & salade
640kcal Per persoon
36g Eiwitten
34g Kh
40g Vetten
11g Vezels
Ingrediënten
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 1 handje spinazie (25 g)
- 15 gram witte kaas (feta)
- 4 zongedroogde tomaten
- 1 teen knoflook (5 g)
- 100 gram rundergehakt, mager
- ½ komkommer
- 1 tomaat
- ½ rode ui
- 40 ml Griekse yoghurt (10% vet)
- ½ citroen
- 1 bol, volkoren
- 1 handje rucola (30 g)
Ook gezond eten is een feestje! Dit broodje met Griekse burger en salade maak je lekker zelf met gehakt en een volkoren bol. Met de feta, spinazie en tzatziki krijg je dat heerlijke, Griekse accent. Dit smaakt natuurlijk ook lekker met een vegaburger.
Zo maak je dit recept
- Verwarm de helft van de olie in een koekenpan. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Haal de spinazie uit de pan en snijd fijn.
- Verkruimel de feta. Snijd de zongedroogde tomaten fijn. Pers het teentje knoflook.
- Meng het gehakt met de spinazie, zongedroogde tomaten, feta en de helft van de knoflook. Breng op smaak met peper en zout. Kneed alles met je handen door elkaar en vorm er een burger van.
- Verhit de rest van de olie in de pan en bak de burger op middelhoog vuur in 3 à 4 minuten per kant gaar.
- Rasp ondertussen de helft van de komkommer en snijd de andere helft in plakjes. Snijd de tomaat in plakjes. Snijd de ui in ringen.
- Maak de tzatziki door de geraspte komkommer te mengen met de yoghurt, de andere helft van de knoflook, 1 eetlepel citroensap, peper en zout. Roer alles door elkaar.
- Halveer de bol en beleg deze met de helft van de rucola. Leg de burger erop, verdeel de tzatziki erover en maak af met de helft van de plakjes komkommer, tomaat en ui. Leg de bovenkant er bovenop.
- Maak van de overgebleven rucola, tomaat, komkommer en ui een salade.
- Serveer het broodje op een bordje met de salade ernaast.
Tip van FitChef
Bak de rode ui even aan voor een minder scherpe smaak.