Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Mexicaanse zwarte bonen met paprika

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Mexicaanse zwarte bonen met paprika
302kcal Per persoon
Eiwit
18g Eiwit
Koolhydraten
29g Koolhydraten
Vet
13g Vet
Voedingsvezel
15g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 125 gram zwarte bonen
  • 1,5 theelepel oregano, gedroogd
  • 2 eetlepels cottage cheese
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Pel en snipper de ui. Maak de paprika schoon en snijd in reepjes.
  2. Verwarm de olie in een hapjespan en pers de knoflook erboven uit. 
  3. Fruit de ui en paprika 2-3 minuten tot ze zacht worden. Roer de tomatenpuree en paprikapoeder erdoor en bak nog 1 minuut.
  4. Roer de zwarte bonen met oregano en een scheut water door de groenten en voeg zout en versgemalen peper naar smaak toe. Laat de zwarte bonen nog 5-8 minuten zachtjes sudderen. 
  5. Serveer met cottage cheese.

Tip van FitChef

Garneer de Mexicaanse zwarte bonen met verse koriander of peterselie.