Mexicaanse zwarte bonen met paprika
Mexicaanse zwarte bonen met paprika
302kcal Per persoon
18g Eiwitten
29g Kh
13g Vetten
15g Vezels
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 rode puntpaprika
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 eetlepel tomatenpuree (20 g)
- 1 theelepel paprikapoeder (2 g)
- 125 gram zwarte bonen
- 1 ½ theelepel oregano, gedroogd (3 g)
- 2 eetlepels cottage cheese (40 g)
Zo maak je dit recept
- Pel en snipper de ui. Maak de paprika schoon en snijd in reepjes.
- Verwarm de olie in een hapjespan en pers de knoflook erboven uit.
- Fruit de ui en paprika 2-3 minuten tot ze zacht worden. Roer de tomatenpuree en paprikapoeder erdoor en bak nog 1 minuut.
- Roer de zwarte bonen met oregano en een scheut water door de groenten en voeg zout en versgemalen peper naar smaak toe. Laat de zwarte bonen nog 5-8 minuten zachtjes sudderen.
- Serveer met cottage cheese.
Tip van FitChef
Garneer de Mexicaanse zwarte bonen met verse koriander of peterselie.