Gevulde paprika met tonijnsalade
Ingrediënten
- 160 gram tonijn uit blik, in water
- 1 rode paprika
- 1 tomaat
- 3 zwarte olijven
- 1 ui
- 40 gram witte kaas (feta)
- ½ citroen
- ½ theelepel mosterd (5 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
Koolhydraatarm eten is echt niet moeilijk! Ga eens voor deze gevulde paprika met tonijnsalade! Het is een lekker gerechtje voor de lunch, maar het doet het zeker ook goed op een feestje of borrel. Snij dan de paprika in kleine stukjes, meng dit met de tonijnsalade en serveer in kleine glaasjes. Het is ook lekker om deze paprikahelften even te grillen of klaar te maken op de BBQ. Je ziet het al, je kan met dit lekkere en ook nog eens gezonde recept alle kanten op! Geniet!
Zo maak je dit recept
- Laat de tonijn uitlekken.
- Halveer de paprika in de lengte en verwijder de steel en zaadlijsten. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de olijven in stukjes. Snipper de ui.
- Doe de tonijn, tomaat, olijven en ui in een schaaltje. Verkruimel de feta erover en doe hier ook 1 el citroensap, de mosterd en olijfolie bij. Roer alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
- Vul de paprika’s met de tonijnsalade en serveer op een bord.
Tip van FitChef
1. Verpak de gevulde paprika’s met tonijnsalade in een afsluitbaar bakje om deze gemakkelijk met je mee te nemen als je een keer ergens anders luncht. Bijv. op werk of opleiding, maar denk ook eens aan een zomerse picknick!
2. Doe eens wat fijngehakte verse peterselie door de tonijnsalade of serveer het met een handje verse spinazie.
3. Het is ook lekker om een, in stukjes gesneden, appel door de tonijnsalade te doen.