Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Bulgur met tuinbonen, paprika & falafel

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Bulgur met tuinbonen, paprika & falafel
676kcal Per persoon
Eiwitten
30g Eiwitten
Kh
88g Kh
Vetten
23g Vetten
Vezels
22g Vezels

Ingrediënten

  • 70 gram bulgur
  • 200 gram tuinbonen (diepvries)
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
  • 2 theelepels ras el hanout (4 g)
  • 2 eetlepels tomatenpuree (40 g)
  • 6 falafel balletjes
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de bulgur gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Breng voor de tuinbonen een pan met water aan de kook, voeg de tuinbonen toe en kook in 7-9 minuten beetgaar.
  3. Snijd de paprika in dunne reepjes. Snipper de ui en snijd het teentje knoflook fijn.
  4. Verwarm de helft van de olie in een koekenpan. Fruit hierin de ui en knoflook een minuutje.
  5. Voeg de paprikareepjes toe en bak deze 4 minuten mee. Voeg de ras el hanout en tomatenpuree toe en bak dit 2 minuten mee.
  6. Giet de bulgur en tuinbonen af, doe samen in één pan en roer het gebakken paprikamengsel hier doorheen. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Verwarm de andere helft van de olie in een pan. Bak de falafel hierin goudbruin in 3 minuten.
  8. Serveer de bulgur op een bord en leg de falafel erbij.

Tip van FitChef

Verdeel wat verse peterselie over de bulgur of serveer de bulgur met een lepel hummus.