Nieuw!
Bulgur met tuinbonen, paprika & falafel
Bulgur met tuinbonen, paprika & falafel
676kcal Per persoon
30g Eiwitten
88g Kh
23g Vetten
22g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram bulgur
- 200 gram tuinbonen (diepvries)
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 2 theelepels ras el hanout (4 g)
- 2 eetlepels tomatenpuree (40 g)
- 6 falafel balletjes
Zo maak je dit recept
- Kook de bulgur gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Breng voor de tuinbonen een pan met water aan de kook, voeg de tuinbonen toe en kook in 7-9 minuten beetgaar.
- Snijd de paprika in dunne reepjes. Snipper de ui en snijd het teentje knoflook fijn.
- Verwarm de helft van de olie in een koekenpan. Fruit hierin de ui en knoflook een minuutje.
- Voeg de paprikareepjes toe en bak deze 4 minuten mee. Voeg de ras el hanout en tomatenpuree toe en bak dit 2 minuten mee.
- Giet de bulgur en tuinbonen af, doe samen in één pan en roer het gebakken paprikamengsel hier doorheen. Breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm de andere helft van de olie in een pan. Bak de falafel hierin goudbruin in 3 minuten.
- Serveer de bulgur op een bord en leg de falafel erbij.
Tip van FitChef
Verdeel wat verse peterselie over de bulgur of serveer de bulgur met een lepel hummus.