Tabouleh met gerookte makreel
Tabouleh met gerookte makreel
699kcal Per persoon
36g Eiwitten
41g Kh
43g Vetten
9g Vezels
Ingrediënten
- 100 gram bulgur
- ½ citroen
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 3 tomaten
- 1 komkommer
- 2 eetlepels munt, vers
- 3 eetlepels peterselie
- 1 krop baby romaine sla
- 2 makreelfilets, gerookt
Tabouleh met gerookte makreel is supergezond en heel erg lekker! Tabouleh is een frisse, Mediterrane salade. Door de vis bevat deze salade veel gezonde vetten en eiwitten. Perfect als lunch of lichte avondmaaltijd. Geniet ervan!
Zo maak je dit recept
- Doe de bulgur in een kom en knijp er 2 eetlepels sap uit de citroen over. Druppel de olijfolie erover. Schenk er zoveel kokend water bij dat de bulgur net niet helemaal onderstaat.
- Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de komkommer ook in piepkleine blokjes. Hak de munt en peterselie fijn.
- Schep de tomaat, komkommer, peterselie en munt door de bulgur en voeg wat zout en versgemalen peper naar smaak toe. Laat de bulgur nog 2-3 uur bij kamertemperatuur staan, totdat het graan helemaal zacht is en het vocht is opgenomen.
- Snijd het kontje van het kropje sla en maak de blaadjes los. Verdeel de blaadjes over twee borden en schep de tabouleh erop. Verdeel de makreelfilet in stukjes en leg ze op de tabouleh.
Tip van FitChef
Je kunt de bulgur ook vervangen door volkoren couscous, sorghum of freekeh.