⏰ Tijdelijk 42% korting op jaarabonnement!

10d20u31m27s

Tabouleh met gerookte makreel

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 170 minuten
  • 2 personen
699kcal Per persoon
Eiwit
36g Eiwit
Koolhydraten
41g Koolhydraten
Vet
43g Vet
Voedingsvezel
9g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 100 gram bulgur
  • ½ citroen
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 3 tomaten
  • 1 komkommer
  • 2 eetlepels munt, vers
  • 3 eetlepels peterselie
  • 1 krop baby romaine sla
  • 2 makreelfilets, gerookt
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

Tabouleh is een lekkere, frisse, mediterrane salade. Perfect als lunch of lichte avondmaaltijd.

  1. Doe de bulgur in een kom en knijp er 2 eetlepels sap uit de citroen over. Druppel de olijfolie erover. Schenk er zoveel kokend water bij dat de bulgur net niet helemaal onderstaat.
  2. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de komkommer ook in piepkleine blokjes. Hak de munt en peterselie fijn.
  3. Schep de tomaat, komkommer, peterselie en munt door de bulgur en voeg wat zout en versgemalen peper naar smaak toe. Laat de bulgur nog 2-3 uur bij kamertemperatuur staan, totdat het graan helemaal zacht is en het vocht is opgenomen.
  4. Snijd het kontje van het kropje sla en maak de blaadjes los. Verdeel de blaadjes over twee borden en schep de tabouleh erop. Verdeel de makreelfilet in stukjes en leg ze op de tabouleh.

Tip van FitChef

Je kunt de bulgur ook vervangen door volkoren couscous, sorghum of freekeh.