Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Kip madras met bulgur & sperziebonen

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Kip madras met bulgur & sperziebonen
628kcal Per persoon
Eiwitten
40g Eiwitten
Kh
85g Kh
Vetten
14g Vetten
Vezels
16g Vezels

Ingrediënten

  • 70 gram bulgur
  • ½ blokje groentebouillon
  • 100 gram sperziebonen (diepvries)
  • 100 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 1 cm gember (7 g)
  • 1 tomaat
  • 1 rode paprika
  • 1 appel
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 1 theelepel paprikapoeder (2 g)
  • 1 theelepel kerriepoeder (2 g)
  • ½ theelepel kurkuma (1 g)
  • 70 ml halfvolle yoghurt
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de bulgur samen met het bouillonblokje gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Voeg de sperziebonen toe aan een pan met ruim water en kook in ongeveer 8 minuten gaar.
  3. Snijd de kipfilet in blokjes. Snipper de ui en snijd het teentje knoflook fijn. Rasp het plakje. gember. Snijd de tomaat, paprika en appel in blokjes.
  4. Verwarm de olie in een pan. Fruit de ui, knoflook en gember twee minuten. Voeg dan de kipfilet toe en bak dit 4 minuten mee. Voeg paprikapoeder, kerrie, kurkuma, paprikablokjes en tomaat toe aan de pan en bak dit zo’n 4 minuten mee. Bak de appelblokjes een minuut mee en roer dan de Griekse yoghurt door het mengsel in de pan, verwarm dit kort mee. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Serveer de bulgur met sperziebonen en kip madras op een (diep) bord.

Tip van FitChef

Serveer de kip madras met een partje limoen en/of verse peterselie.