⏰ Tijdelijk 42% korting op jaarabonnement!

10d19u17m45s

Nieuw!

Bulgur pilav met kip & abrikozen

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 20 minuten
  • 1 persoon
667kcal Per persoon
Eiwit
43g Eiwit
Koolhydraten
94g Koolhydraten
Vet
13g Vet
Voedingsvezel
13g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 4 abrikozen, gedroogd
  • 125 gram kipfilet
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • ½ theelepel kaneel
  • 70 gram bulgur
  • ½ blokje groentebouillon
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Snipper de ui en pers het teentje knoflook. Snijd de paprika in reepjes, de abrikozen in vieren en de kipfilet in blokjes.
  2. Verwarm de olie in een pan. Voeg de knoflook, ui en de kipblokjes toe en bak 3 minuten. Voeg dan de paprikareepjes, de kruiden en de bulgur toe. Bak dit 1 minuutje mee.
  3. Voeg vervolgens de abrikozen, het bouillon blokje en 225 ml water toe aan de kip. Breng het geheel aan de kook. Zet het vuur dan lager en laat dit 10 minuten met het deksel op de pan stoven tot al het water is opgenomen. Roer ondertussen een paar keer door.
  4. Serveer de pilav in een kom of diep bord.

Tip van FitChef

Deze bulgur pilav met kip en abrikozen is ook lekker met wat vers gehakte peterselie en/of cashewnoten.