Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Bulgur pilav met kip & abrikozen

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Bulgur pilav met kip & abrikozen
667kcal Per persoon
Eiwitten
43g Eiwitten
Kh
94g Kh
Vetten
13g Vetten
Vezels
13g Vezels

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 1 rode paprika
  • 4 abrikozen, gedroogd
  • 125 gram kipfilet
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 1 theelepel paprikapoeder (2 g)
  • ½ theelepel komijnpoeder (1 g)
  • ½ theelepel kaneel (1 g)
  • 70 gram bulgur
  • ½ blokje groentebouillon
Voeg toe aan boodschappenlijst

Deze bulgur pilav met kip en abrikozen is rijk aan kleuren en smaken. Prachtig om te zien en heerlijk om te eten! Meestal gebruikt men rijst voor het maken van pilav in plaats van bulgur en men bereidt dat eigenlijk net zo als een Italiaanse risotto.

Zo maak je dit recept

  1. Snipper de ui en pers het teentje knoflook. Snijd de paprika in reepjes, de abrikozen in vieren en de kipfilet in blokjes.
  2. Verwarm de olie in een pan. Voeg de knoflook, ui en de kipblokjes toe en bak 3 minuten. Voeg dan de paprikareepjes, de kruiden en de bulgur toe. Bak dit 1 minuutje mee.
  3. Voeg vervolgens de abrikozen, het bouillon blokje en 225 ml water toe aan de kip. Breng het geheel aan de kook. Zet het vuur dan lager en laat dit 10 minuten met het deksel op de pan stoven tot al het water is opgenomen. Roer ondertussen een paar keer door.
  4. Serveer de pilav in een kom of diep bord.

Tip van FitChef

Deze bulgur pilav met kip en abrikozen is ook lekker met wat vers gehakte peterselie en/of cashewnoten.