Nieuw!
Bulgursalade met ras el hanoutgehakt & knoflooksaus
Bulgursalade met ras el hanoutgehakt & knoflooksaus
587kcal Per persoon
34g Eiwitten
58g Kh
25g Vetten
11g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram bulgur
- ½ blokje groentebouillon
- ½ komkommer
- 6 cherry tomaten
- ½ rode ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 100 gram rundergehakt, mager
- 1 theelepel ras el hanout (2 g)
- ½ citroen
- 1 eetlepel halfvolle yoghurt (15 ml)
Zo maak je dit recept
- Kook de bulgur samen met het bouillonblokje gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet erna af en laat afkoelen.
- Snijd de komkommer in blokjes en halveer de tomaten. Snipper de rode ui en pers het teentje knoflook.
- Verwarm de olie in een koekenpan. Voeg het gehakt, de helft van de knoflook en de ras el hanout toe en rul het gehakt in zo’n 4 minuten gaar en bruin.
- Meng de andere helft van de knoflook in een klein schaaltje met de helft van het citroensap door de yoghurt.
- Roer de bulgur, komkommer, tomaat, ui en wat citroensap in een schaal door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de bulgursalade op een (diep) bord, verdeel het gehakt over de salade en verdeel de yoghurtdressing er overheen.
Tip van FitChef
Deze salade is lekker met verse dille.