Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Bulgursalade met ras el hanoutgehakt & knoflooksaus

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Bulgursalade met ras el hanoutgehakt & knoflooksaus
587kcal Per persoon
Eiwitten
34g Eiwitten
Kh
58g Kh
Vetten
25g Vetten
Vezels
11g Vezels

Ingrediënten

  • 70 gram bulgur
  • ½ blokje groentebouillon
  • ½ komkommer
  • 6 cherry tomaten
  • ½ rode ui
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 100 gram rundergehakt, mager
  • 1 theelepel ras el hanout (2 g)
  • ½ citroen
  • 1 eetlepel halfvolle yoghurt (15 ml)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de bulgur samen met het bouillonblokje gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet erna af en laat afkoelen.
  2. Snijd de komkommer in blokjes en halveer de tomaten. Snipper de rode ui en pers het teentje knoflook.
  3. Verwarm de olie in een koekenpan. Voeg het gehakt, de helft van de knoflook en de ras el hanout toe en rul het gehakt in zo’n 4 minuten gaar en bruin.
  4. Meng de andere helft van de knoflook in een klein schaaltje met de helft van het citroensap door de yoghurt.
  5. Roer de bulgur, komkommer, tomaat, ui en wat citroensap in een schaal door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Serveer de bulgursalade op een (diep) bord, verdeel het gehakt over de salade en verdeel de yoghurtdressing er overheen.

Tip van FitChef

Deze salade is lekker met verse dille.