Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Burger bowl

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Burger bowl
721kcal Per persoon
Eiwitten
34g Eiwitten
Kh
20g Kh
Vetten
56g Vetten
Vezels
12g Vezels

Ingrediënten

  • 1 krop baby romaine sla
  • 10 cherry tomaten
  • ½ avocado
  • ½ rode ui
  • 3 augurken
  • 1 eetlepel mayonaise (20 ml)
  • ½ theelepel witte wijnazijn (3 ml)
  • 1 mespunt mosterd (1 g)
  • ½ theelepel honing (4 g)
  • 1 theelepel paprikapoeder (2 g)
  • 20 gram geraspte kaas, 30+
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 100 gram rundergehakt, mager
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Haal de blaadjes sla los van de krop, was de sla en schud goed uit. Snijd de slablaadjes in reepjes. Doe dit in een diep bord of schaal.
  2. Halveer de cherry tomaten en snijd de avocado in blokjes. Snijd de rode ui in dunne halve ringetjes. Snijd ⅓ van de rode ui heel fijn en doe dit in een klein schaaltje voor de dressing. Snijd de augurken in blokjes en snijd ook ⅓ van de augurk heel fijn en doe in het schaaltje bij de fijngesneden ui.
  3. Maak de dressing: doe de mayonaise, azijn, mosterd, honing en de helft van het paprikapoeder bij de ui en augurk. Roer door elkaar.
  4. Leg de tomaatjes, halve uiringen, blokjes augurk, avocado en geraspte kaas allemaal op de sla in de schaal.
  5. Verwarm de olie in een pan. Voeg het gehakt toe aan de pan samen met de andere helft van het paprikapoeder. Rul het gehakt gaar. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Voeg het gehakt toe aan de salade. Verdeel de dressing over de salade.

Tip van FitChef

1. Vervang de geraspte kaas eens door geraspte cheddar.
2. Breng het gehakt verder op smaak met een beetje knoflook- en/of uienpoeder.
3. Strooi wat chiliflakes over de bowl voor extra pit.