Nieuw!
Pitabroodje met kikkererwten & tzatziki
Pitabroodje met kikkererwten & tzatziki
417kcal Per persoon
15g Eiwitten
50g Kh
17g Vetten
14g Vezels
Ingrediënten
- 50 gram kikkererwten, uit blik
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 snufje paprikapoeder (1 g)
- 1 snufje chilipoeder (1 g)
- 1 pitabroodje, volkoren
- ½ komkommer
- 1 tomaat
- ½ rode ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 50 ml Griekse yoghurt (10% vet)
- 1 handje gemengde sla (30 g)
Zo maak je dit recept
- Dep de kikkererwten droog met keukenpapier.
- Meng de kikkererwten met de olie, paprikapoeder en chilipoeder. Rooster ze ongeveer vijf minuten in een koekenpan op middelhoog vuur. Roer regelmatig door.
- Bak ondertussen het pitabroodje volgens de verpakking in de oven.
- Snijd de helft van de komkommer in blokjes. Snijd de tomaat in reepjes en de ui in halve ringen. Pers het teentje knoflook.
- Snijd de andere helft van de komkommer in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten en rasp de komkommer. Knijp de komkommerrasp uit zodat het iets minder nat is.
- Meng de yoghurt met de komkommerrasp en knoflook. Roer het mengsel goed door elkaar.
- Snijd het pitabroodje open en vul deze met de sla, tomaat, komkommer, ui, kikkererwten en tzatziki.
Tip van FitChef
Bereid de tzatziki wat eerder en laat een paar uur afgedekt in de koelkast staan, zodat de smaken goed in kunnen trekken.