⏱42% Black Friday Korting!

1d02u28m03s

Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Pitabroodje met kikkererwten & tzatziki

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Pitabroodje met kikkererwten & tzatziki
417kcal Per persoon
Eiwit
15g Eiwit
Koolhydraten
50g Koolhydraten
Vet
17g Vet
Voedingsvezel
14g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 50 gram kikkererwten, uit blik
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 snufje paprikapoeder
  • 1 snufje chilipoeder
  • 1 pitabroodje, volkoren
  • ½ komkommer
  • 1 tomaat
  • ½ rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 50 ml Griekse yoghurt (10% vet)
  • 1 handje gemengde sla
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Dep de kikkererwten droog met keukenpapier.
  2. Meng de kikkererwten met de olie, paprikapoeder en chilipoeder. Rooster ze ongeveer vijf minuten in een koekenpan op middelhoog vuur. Roer regelmatig door.
  3. Bak ondertussen het pitabroodje volgens de verpakking in de oven.
  4. Snijd de helft van de komkommer in blokjes. Snijd de tomaat in reepjes en de ui in halve ringen. Pers het teentje knoflook.
  5. Snijd de andere helft van de komkommer in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten en rasp de komkommer. Knijp de komkommerrasp uit zodat het iets minder nat is.
  6. Meng de yoghurt met de komkommerrasp en knoflook. Roer het mengsel goed door elkaar.
  7. Snijd het pitabroodje open en vul deze met de sla, tomaat, komkommer, ui, kikkererwten en tzatziki.

Tip van FitChef

Bereid de tzatziki wat eerder en laat een paar uur afgedekt in de koelkast staan, zodat de smaken goed in kunnen trekken.