Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Caesar salade

  • 15 minuten
  • 2 persoon
Caesar salade
362kcal Per persoon
Eiwit
43g Eiwit
Koolhydraten
16g Koolhydraten
Vet
14g Vet
Voedingsvezel
6g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 blokje kippenbouillon
  • 200 gram kipfilet
  • 2 boterhammen, volkoren
  • 2 eieren
  • 2 ansjovisfilets
  • 40 ml Griekse yoghurt (10% vet)
  • 1 citroen
  • 2 kropjes baby romaine sla
  • 25 gram Parmezaanse kaas
Voeg toe aan boodschappenlijst

Deze heerlijke caesar salade is wereldberoemd en mag bij FitChef dan ook zeker niet ontbreken. De bedenker van deze salade komt uit Californië. De geboren Italiaan werkte in een Mexicaans restaurant en op een druk moment, toen hij niet veel ingrediënten meer op voorraad had, gooide hij wat hij nog wel had bij elkaar en zo werd de caesar salad uit nood geboren. Dat is toch een geluk bij een ongeluk! Geniet van onze eiwitrijke en slanke versie.

Zo maak je dit recept

  1. Breng een pan met een laag water en het bouillonblokje aan de kook. Leg hierin de kipfilet (de kipfilet moet net onderstaan) en laat deze in 10 minuten gaar worden. Laat de kipfilet vervolgens afkoelen.
  2. Snijd intussen het brood in kleine blokjes en bak deze in een droge koekenpan goudbruin.
  3. Kook de eieren in 6 minuten tot het wit gestold en het geel nog vloeibaar is. Laat de eieren schrikken en pel ze.
  4. Prak de ansjovisfilets in een kom fijn. Voeg de eieren toe en prak mee. Voeg de yoghurt, het sap uit de citroen en versgemalen peper toe en meng alles tot een lekkere dressing.
  5. Snijd de kontjes van de kropjes sla en maak de blaadjes los. Schep de blaadjes sla luchtig door de dressing. Verdeel de salade over twee diepe borden.
  6. Snijd de kipfilet in plakjes en verdeel over de salade. Rasp de Parmezaanse kaas erover en strooi de blokjes brood erbij.

Tip van FitChef

Je kunt naar wens ook de resterende ansjovisfilets uit het blikje over de caesarsalade verdelen.