ūüĎČ [Crazy sale] Tot vrijdag FitChef boek voor ‚ā¨14,95!Ja dat wil ik!

Caesar salade

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 15 minuten
  • 1 persoon
379kcal Per persoon
Eiwit
48g Eiwit
Koolhydraten
16g Koolhydraten
Vet
14g Vet
Voedingsvezel
6g Voedingsvezel

Ingredi√ęnten

  • 1 blokje kippenbouillon
  • 125 gram kipfilet
  • 1 boterham, volkoren
  • 1 ei
  • 1 ansjovisfilet
  • 20 ml Griekse yoghurt (10% vet)
  • ¬Ĺ citroen
  • 1 krop baby romaine sla
  • 10 gram Parmezaanse kaas
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

Ceasar salad staat al tientallen jaren in de top tien van salades. Dit is een eiwitrijke en slanke versie, dus geniet ervan!

  1. Breng een pan met een laagje water en het bouillonblokje aan de kook. Leg hierin de kipfilet (de kipfilet moet net onder staan) en laat deze in 10 minuten gaar worden. Laat de kipfilet vervolgens afkoelen.
  2. Snijd intussen het brood in kleine blokjes en bak de blokjes in een droge koekenpan goudbruin.
  3. Kook het ei in 6 minuten tot het wit gestold en het geel nog vloeibaar is. Laat het ei schrikken en pel het. 
  4. Prak de ansjovis in een kom fijn. Voeg het ei toe en prak mee. Voeg yoghurt, het sap uit de citroen en versgemalen peper toe en meng alles tot een lekkere dressing.
  5. Snijd de kontjes van de kropjes sla en maak de blaadjes los. Schep de blaadjes sla luchtig door de dressing. Verdeel de salade over een diep bord.
  6. Snijd de kipfilet in plakjes en leg op de salade. Rasp de Parmezaanse kaas erover en strooi de blokjes brood erbij.

Tip van FitChef

Je kunt naar wens ook de resterende ansjovisfilets uit het blikje over de salade verdelen.