Nieuw!
Salade met kip, ei, avocado & bacon
Salade met kip, ei, avocado & bacon
580kcal Per persoon
42g Eiwitten
15g Kh
39g Vetten
10g Vezels
Ingrediënten
- 1 ei
- 100 gram kipfilet
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 3 plakken bacon
- 1 krop baby romaine sla
- ½ avocado
- ½ komkommer
- 5 radijsjes
- ½ rode ui
- ½ theelepel mosterd (5 g)
- 1 theelepel honing (8 g)
- 1 theelepel witte wijnazijn (5 ml)
Zo maak je dit recept
- Kook het ei 6-8 minuten in een pannetje water. Laat het ei schrikken onder koud water, pel en halveer het ei.
- Bestrooi de kipfilet met wat peper en zout. Verwarm de helft van de olie in een pan. Bak de kipfilet in 12-15 minuten goudbruin tot deze helemaal gaar is, keer regelmatig om. Laat de kip een beetje afkoelen en snijd dan in plakjes.
- Bak in dezelfde pan de plakjes bacon krokant. Snijd deze in stukjes.
- Haal de blaadjes sla los van de krop, was deze en schud het water er goed vanaf. Snijd de sla in grove stukken. Snijd de avocado in blokjes, de komkommer en radijsjes in plakjes en de rode ui in halve ringen. Doe dit allemaal samen in een schaal.
- Leg de kip, bacon en het ei bij de salade.
- Maak een dressing van de andere helft van de olie, mosterd, honing en azijn door dit in een klein schaaltje door elkaar te roeren. Verdeel de dressing over de salade, breng naar wens op smaak met peper en zout en serveer de salade in de schaal.
Tip van FitChef
Kruid de kipfilet met wat knoflookpoeder of oregano.