Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Caesar salade met krieltjes & linzen

  • 25 minuten
  • 1 persoon
Caesar salade met krieltjes & linzen
647kcal Per persoon
Eiwitten
22g Eiwitten
Kh
52g Kh
Vetten
39g Vetten
Vezels
18g Vezels

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 200 gram krieltjes
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 25 gram geraspte kaas, 30+
  • 1 krop baby romaine sla
  • ½ avocado
  • 8 cherry tomaten
  • 50 gram linzen, uit blik
  • 1 eetlepel halfvolle yoghurt (15 ml)
  • ½ eetlepel mayonaise (10 ml)
  • ½ citroen
  • ½ theelepel mosterd (5 g)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Pers het teentje knoflook.
  3. Halveer de krieltjes. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid de krieltjes hier overheen. Meng de krieltjes met de olie, ½ van de knoflook, ⅓ van de geraspte kaas en peper en zout. Zet de bakplaat in de oven en bak de krieltjes in 20 minuten gaar en goudbruin.
  4. Haal de blaadjes sla los van de krop, was de sla en schud goed uit. Snijd de slablaadjes in reepjes. Snijd de avocado in de lengte in reepjes. Halveer de tomaatjes en spoel de linzen in een vergiet af met koud water en laat deze uitlekken.
  5. Maak de dressing: roer de yoghurt samen met mayonaise, wat citroensap, mosterd en de andere helft van de knoflook door elkaar.
  6. Doe de sla op een bord. Verdeel hier de krieltjes over, samen met de avocado, tomaatjes, linzen en de rest van de kaas. Maak de salade af met de dressing en breng naar wens nog op smaak met peper en zout.

Benodigdheden:

  • Bakplaat bekleed met bakpapier

Tip van FitChef

1. Vervang de geraspte kaas eens door Parmezaans kaas.
2. Verdeel wat verse bieslook over de Caesar salade.