Chili con carne met bloemkoolrijst
Chili con carne met bloemkoolrijst
723kcal Per persoon
55g Eiwitten
62g Kh
28g Vetten
28g Vezels
Ingrediënten
- 125 gram zwarte bonen
- 125 gram kidneybonen
- 1 rode ui
- 2 tenen knoflook (10 g)
- 1 rode paprika
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 125 gram rundergehakt, mager
- 2 theelepels paprikapoeder (4 g)
- 2 snufjes komijnpoeder (1 g)
- 1 snufje chilipoeder (1 g)
- 1 ½ eetlepel tomatenpuree (30 g)
- 225 gram tomatenblokjes
- 200 gram bloemkoolrijst
Zo maak je dit recept
- Spoel de zwarte- en kidneybonen in een vergiet af met koud water en laat uitlekken.
- Snipper de ui. Pers het teentje knoflook. Snijd de paprika in blokjes.
- Verwarm de olie in een pan en voeg het gehakt samen met de ui en knoflook toe. Rul het gehakt gaar.
- Voeg de kruiden, paprika en de tomatenpuree toe aan het gehakt en bak dit 1 minuut mee. Voeg de tomatenblokjes toe samen met 75 ml water. Roer door en laat dit op laag vuur 10 minuten sudderen tot de saus indikt. Voeg in de laatste minuut de zwarte bonen en kidneybonen toe.
- Kook ondertussen de bloemkoolrijst in 2 minuten gaar.
- Serveer de chili con carne samen met de bloemkoolrijst op een bord. Breng op smaak met peper en zout.
Tip van FitChef
Ook lekker met wat gehakte koriander, limoensap en een eetlepel Griekse yoghurt.