Nieuw!
Chili con carne met rijst
Chili con carne met rijst
801kcal Per persoon
47g Eiwitten
88g Kh
29g Vetten
18g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram zilvervliesrijst
- 75 gram zwarte bonen
- 75 gram kidneybonen
- ½ rode ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 rode paprika
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 125 gram rundergehakt, mager
- 1 theelepel paprikapoeder (2 g)
- 1 snufje komijnpoeder (1 g)
- 1 snufje chilipoeder (1 g)
- 1 eetlepel tomatenpuree (20 g)
- 200 gram tomatenblokjes
Zo maak je dit recept
- Kook de rijst gaar volgens de verpakking.
- Spoel de zwarte- en kidneybonen in een vergiet af met koud water en laat uitlekken.
- Snipper de ui. Pers het teentje knoflook. Snijd de paprika in blokjes.
- Verwarm de olie in een pan en voeg het gehakt samen met de ui en knoflook toe. Rul het gehakt gaar.
- Voeg de kruiden, paprika en de tomatenpuree toe aan het gehakt en bak dit 1 minuut mee. Voeg de tomatenblokjes toe samen met 75 ml water. Roer door en laat dit op laag vuur 10 minuten sudderen tot de saus indikt. Voeg in de laatste minuut de zwarte bonen en kidneybonen toe.
- Serveer de chili con carne samen met de rijst op een bord. Breng op smaak met peper en zout.
Tip van FitChef
Ook lekker met wat gehakte koriander, limoensap en een eetlepel Griekse yoghurt.