Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Chinese roerbak van kip & paksoi met bloemkoolrijst

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Chinese roerbak van kip & paksoi met bloemkoolrijst
300kcal Per persoon
Eiwitten
36g Eiwitten
Kh
11g Kh
Vetten
12g Vetten
Vezels
7g Vezels

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 cm gember (14 g)
  • 1 krop Shanghai paksoi
  • 125 gram champignons
  • 125 gram kipfilet
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 1 eetlepel sojasaus (10 ml)
  • 100 gram bloemkoolrijst
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Snijd de ui in partjes en rasp de gember fijn. Snijd de stronk en het blad van de paksoi in brede repen. Snijd de champignons in plakjes.
  2. Snijd de kipfilet in reepjes en meng met de ui, gember, zout en peper.
  3. Verwarm de olie in een wok of hapjespan en bak de kipreepjes al omscheppend rondom bruin. Bak de champignons en de stukken paksoistronk 2-3 minuten mee. Voeg de repen paksoiblad toe en roerbak nog 2-3 minuten. Breng op smaak met sojasaus.
  4. Kook ondertussen de bloemkoolrijst in 2 minuten gaar.
  5. Serveer de roerbak met de bloemkoolrijst.

Tip van FitChef

In plaats van verse gember - die je zelf moet raspen - kun je ook gehakte gember uit een potje gebruiken. Zet het weer afgesloten potje in de koelkast, daar blijft het echt heel lang goed.