Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Chinese roerbak van runderreepjes & broccoli met bloemkoolrijst

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Chinese roerbak van runderreepjes & broccoli met bloemkoolrijst
458kcal Per persoon
Eiwitten
45g Eiwitten
Kh
19g Kh
Vetten
22g Vetten
Vezels
14g Vezels

Ingrediënten

  • ½ rode peper
  • 2 cm gember (14 g)
  • 150 gram runderreepjes
  • 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
  • 1 ½ eetlepel sojasaus (15 ml)
  • 1 ui
  • 125 gram champignons
  • 225 gram broccoliroosjes (diepvries)
  • 200 gram bloemkoolrijst
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Hak de peper fijn en rasp de gember.
  2. Meng de runderreepjes met rode peper, gember, olie en sojasaus en laat 5 minuten staan.
  3. Snijd de ui in dunne partjes. Snijd de champignons in plakjes.
  4. Verwarm de wok tot gloeiend heet. Roerbak de runderreepjes met marinade al omscheppend 2 minuten. Schep de broccoli en champignons erdoor en roerbak nog 2 minuten. Voeg een scheutje water toe en roerbak de groenten in nog 2-3 minuten op matig hoog vuur beetgaar.
  5. Kook ondertussen de bloemkoolrijst in 2 minuten gaar.
  6. Serveer de Chinese roerbak met de bloemkoolrijst.

Tip van FitChef

1. Vervang de champignons door shiitakes.
2. In plaats van verse gember kun je ook gehakte gember uit een potje gebruiken. Deze kun je in de koelkast lang bewaren.