Nieuw!
Traybake met broccoli, kikkererwten & koolvis
Traybake met broccoli, kikkererwten & koolvis
445kcal Per persoon
36g Eiwitten
20g Kh
24g Vetten
14g Vezels
Ingrediënten
- 1 koolvisfilet (diepvries) (à ca. 100 g)
- 100 gram kikkererwten, uit blik
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 2 theelepels paprikapoeder (4 g)
- 225 gram broccoliroosjes (diepvries)
- 40 gram witte kaas (feta)
Zo maak je dit recept
- Laat de koolvis ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Spoel de kikkererwten af en dep droog met keukenpapier. Doe de kikkererwten vervolgens in een ruime kom. Pers de knoflook uit en voeg dit toe aan de kikkererwten, samen met een halve eetlepel olie, paprikapoeder, peper en zout. Roer goed door.
- Leg de kikkererwten en de broccoliroosjes op de bakplaat. Hussel door elkaar. Sprenkel een halve eetlepel olie over het geheel en breng op smaak met peper en zout.
- Schuif de bakplaat in de oven en bak ca.15- 20 minuten. Schep halverwege om. Mocht de broccoli te donker worden, dan kan je er wat aluminiumfolie over doen.
- Leg de koolvis in een ingevette ovenschaal en besmeer met een halve eetlepel olie. Breng op smaak met peper en zout. Schuif de ovenschaal na 5 minuten onder de bakplaat met kikkererwten en broccoli en gaar dit ca. 15 minuten in de oven.
- Haal de bakplaat en de ovenschaal uit de oven. Schep de kikkererwten en de broccoli op een bord. Top af met de koolvis en verkruimel de feta over het gerecht.
Benodigdheden:
- Bakplaat met bakpapier
Tip van FitChef
1. Deze traybake met broccoli, kikkererwten en koolvis is een heerlijk recept voor als je weinig tijd hebt om te koken. De oven doet het werk!
2. Heerlijk om het gerecht af te maken met wat citroensap.