Nieuw!
Ciabatta met hummus, falafel & salade
Ciabatta met hummus, falafel & salade
691kcal Per persoon
20g Eiwitten
78g Kh
33g Vetten
14g Vezels
Ingrediënten
- 1 ciabatta broodje
- 5 falafel balletjes
- ½ rode ui
- 8 cherry tomaten
- ½ komkommer
- 3 zwarte olijven
- 1 theelepel witte wijnazijn (5 ml)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 theelepel oregano, gedroogd (2 g)
- 2 eetlepels hummus (40 g)
- 1 handje veldsla (30 g)
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Bekleed een rooster met bakpapier. Leg hier het broodje op samen met de falafel en bak samen 8 minuten in de voorverwarmde oven.
- Maak ondertussen de salade. Snipper hiervoor de rode ui en snijd de cherrytomaten in vieren. Snijd de komkommer in blokjes en de olijven in ringetjes. Doe alles samen in een schaaltje. Breng op smaak met de azijn, olie, oregano, peper en zout en roer alles door elkaar.
- Haal het broodje uit de oven, laat een beetje afkoelen en snijd dan open. Leg de beide helften op een bord en besmeer met de hummus. Verdeel de veldsla hier overheen samen met de helft van de salade en leg hier de falafel overheen.
- Serveer de broodjes met de andere helft van de salade er los bij.
Benodigdheden:
- Rooster met bakpapier
Tip van FitChef
Garneer de ciabatta met verse kiemgroenten.