Nieuw!
Noedels van wortel met portobello & tonijnsteak
Noedels van wortel met portobello & tonijnsteak
372kcal Per persoon
33g Eiwitten
24g Kh
16g Vetten
8g Vezels
Ingrediënten
- 1 tonijnsteak (diepvries) (à ca. 125 g)
- 1 teen knoflook (5 g)
- ½ rode peper
- 1 cm gember (7 g)
- 1 portobello
- 1 bosuitje
- 200 gram wortel
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 1 theelepel kerriepoeder (2 g)
- 1 theelepel honing (8 g)
Zo maak je dit recept
- Haal de tonijnsteak uit de vriezer en laat op een bord ontdooien.
- Snijd de knoflook fijn. Snijd de rode peper en gember in kleine stukjes. Snijd de portobello in reepjes en de bosui in grove stukken.
- Maak met een spiraalsnijder noedels van de wortel.
- Verwarm de helft van de olie in een pan. Fruit hierin de knoflook en de rode peper een minuut. Voeg dan de portobello toe samen met de kerrie en bak dit 3 minuten. Voeg dan de honing, wortel en bosui toe. Bak ongeveer 3-5 minuten mee, afhankelijk van hoe zacht je de wortelnoedels wilt hebben.
- Dep de tonijnsteak droog met keukenpapier. Smeer in met de andere helft van de olie en wat peper en zout. Verwarm een grillpan en grill de tonijn 1-2 minuten per zijde.
- Serveer de noedels van wortel met de portobello en de tonijn op een bord.
Benodigdheden:
- Grillpan
Tip van FitChef
1. Roerbak eens wat radijsjes mee.
2. In plaats van een spiraalsnijder kun je de wortel ook met een dunschiller in slierten snijden.