Nieuw!
Ciabatta pizza met gerookte kip & paprika
Ciabatta pizza met gerookte kip & paprika
588kcal Per persoon
39g Eiwitten
65g Kh
19g Vetten
6g Vezels
Ingrediënten
- ½ ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 rode paprika
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 100 gram tomatenblokjes
- 1 theelepel Italiaanse kruiden, gedroogd (2 g)
- 1 ciabatta broodje
- 80 gram gerookte kipfilet
- 30 gram geraspte kaas, 30+
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snipper de ui en snijd het teentje knoflook fijn. Snijd de helft van de paprika in kleine blokjes en de andere helft in reepjes.
- Verwarm de olie in een pan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg dan de tomatenblokjes en Italiaanse kruiden toe. Laat dit 5 minuten op laag vuur koken.
- Snijd het ciabattabroodje in de lengte doormidden en leg de helften met de snijkanten naar boven op de bakplaat. Zet dit alvast 2 minuten in de oven.
- Snijd ondertussen de gerookte kip in reepjes.
- Haal de bakplaat uit de oven en verdeel de tomatensaus over de twee ciabattahelften. Leg hier de plakjes gerookte kip samen met de paprikablokjes op. Strooi de geraspte kaas erover. Breng op smaak met peper en zout. Zet nog 7 à 8 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
- Serveer de pizzabroodjes op een bord met de overgebleven paprikareepjes ernaast.
Benodigdheden:
- Bakplaat met bakpapier
Tip van FitChef
Ook lekker om een handje rucola of verse basilicum over de ciabattapizza te verdelen.