⏰ Tijdelijk 42% korting op jaarabonnement!

10d19u44m22s

Nieuw!

Ciabatta pizza met gerookte kip & paprika

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 15 minuten
  • 1 persoon
588kcal Per persoon
Eiwit
39g Eiwit
Koolhydraten
65g Koolhydraten
Vet
19g Vet
Voedingsvezel
6g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • ½ ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 100 gram tomatenblokjes
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden, gedroogd
  • 1 ciabatta broodje
  • 80 gram gerookte kipfilet
  • 30 gram geraspte kaas, 30+
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snipper de ui en snijd het teentje knoflook fijn. Snijd de helft van de paprika in kleine blokjes en de andere helft in reepjes.
  3. Verwarm de olie in een pan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg dan de tomatenblokjes en Italiaanse kruiden toe. Laat dit 5 minuten op laag vuur koken.
  4. Snijd het ciabattabroodje in de lengte doormidden en leg de helften met de snijkanten naar boven op de bakplaat. Zet dit alvast 2 minuten in de oven.
  5. Snijd ondertussen de gerookte kip in reepjes.
  6. Haal de bakplaat uit de oven en verdeel de tomatensaus over de twee ciabattahelften. Leg hier de plakjes gerookte kip samen met de paprikablokjes op. Strooi als laatste de geraspte kaas erover. Zet nog 7 à 8 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
  7. Serveer de pizzabroodjes op een bord met de overgebleven paprikareepjes ernaast.

Benodigdheden

  • Bakplaat met bakpapier

Tip van FitChef

Ook lekker om een handje rucola of verse basilicum over de ciabatta pizza te verdelen.