Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Pitabroodje kipburger

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Pitabroodje kipburger
633kcal Per persoon
Eiwit
34g Eiwit
Koolhydraten
42g Koolhydraten
Vet
36g Vet
Voedingsvezel
11g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 150 gram kipgehakt
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 pitabroodje, volkoren
  • 2 tomaten
  • 1 handje veldsla
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Rasp een kwart van de ui boven een kom en snijd de rest van de ui in dikke ringen. Meng het kipgehakt met wat zout en peper door de ui, kneed goed door en vorm er een burger van.
  2. Verwarm de olie in een hapjespan en bak de kipburger in 10 minuten mooi bruin en vanbinnen gaar. Keer regelmatig. Verdeel de uiringen rond de burger en bak ze al omscheppend bruin. 
  3. Rooster intussen het pitabroodje in de broodrooster of in een grillpan. Snijd de tomaten in plakken.
  4. Snijd het broodje open en verdeel op één helft de veldsla en de helft van de tomaat. Leg hierop de kipburger. Garneer met de rest van de tomaat en de uiringen en leg de andere helft van het broodje erop.

Tip van FitChef

Dit pitabroodje kipburger is lekker met een dot ketchup.