Pitabroodje kipburger
Pitabroodje kipburger
633kcal Per persoon
34g Eiwitten
42g Kh
36g Vetten
11g Vezels
Ingrediënten
- 1 ui
- 150 gram kipgehakt
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 pitabroodje, volkoren
- 2 tomaten
- 1 handje veldsla (30 g)
Dit pitabroodje kipburger is makkelijker om te maken dan je denkt! En door de zelfgemaakte burger van kipgehakt past deze magere burger ook nog eens perfect bij jouw gezonde leefstijl.
Zo maak je dit recept
- Rasp een kwart van de ui boven een kom en snijd de rest van de ui in dikke ringen. Meng het kipgehakt met wat zout en peper door de ui, kneed goed door en vorm er een burger van.
- Verwarm de olie in een hapjespan en bak de kipburger in 10 minuten mooi bruin en vanbinnen gaar. Keer regelmatig. Verdeel de uiringen rond de burger en bak ze al omscheppend bruin.
- Rooster intussen het pitabroodje in de broodrooster of in een grillpan. Snijd de tomaten in plakken.
- Snijd het broodje open en verdeel op één helft de veldsla en de helft van de tomaat. Leg hierop de kipburger. Garneer met de rest van de tomaat en de uiringen en leg de andere helft van het broodje erop.
Tip van FitChef
1. Dit pitabroodje kipburger is lekker met een dot ketchup of smeer een helft van het broodje in met wat mosterd.
2. Je kan ook zelf een remouladesaus maken. Snijd hiervoor 1 augurk, 1 halve ui en 1 halve eetlepel kappertjes zo fijn als mogelijk. Meng dit in een schaaltje met 1 eetlepel mayonaise, 1 eetlepel halfvolle yoghurt en wat mosterd.