Pitabroodje met kip, tomatensalsa & knoflooksaus
Pitabroodje met kip, tomatensalsa & knoflooksaus
516kcal Per persoon
36g Eiwitten
43g Kh
22g Vetten
13g Vezels
Ingrediënten
- 100 gram kipfilet
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- ½ theelepel paprikapoeder (1 g)
- 1 snufje komijnpoeder (1 g)
- 1 theelepel oregano, gedroogd (2 g)
- 1 krop baby romaine sla
- 1 tomaat
- ½ rode ui
- ½ komkommer
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 eetlepel Griekse yoghurt (10% vet) (15 ml)
- ½ eetlepel mayonaise (10 ml)
- ½ citroen
- 1 pitabroodje, volkoren
Zo maak je dit recept
- Snijd de kipfilet in reepjes. Meng in een schaaltje met de helft van de olie, paprikapoeder komijn, de helft van de oregano en wat peper en zout. Roer door elkaar en laat de kip even staan om te marineren.
- Haal de blaadjes sla los van de krop, was deze en schud goed uit. Snijd de sla in reepjes. Snijd de tomaat in kleine blokjes en snipper de rode ui fijn. Snijd de komkommer in plakjes.
- Maak de tomatensalsa door de tomatenblokjes samen met de rode ui, andere helft van de olie en oregano samen in een schaaltje door elkaar te roeren. Breng op smaak met peper en zout.
- Maak vervolgens de knoflooksaus door het teentje knoflook te persen. Doe dit samen met de yoghurt, mayonaise en 1 eetlepel citroensap in een schaaltje en roer door elkaar.
- Verwarm een koekenpan en bak hierin de kipreepjes gaar en goudbruin in zo’n 4 minuten.
- Rooster ondertussen het pitabroodje in de broodrooster of een grillpan.
- Snijd het pitabroodje open. Verdeel de helft van de sla in het broodje, beleg met de kipreepjes, tomatensalsa, helft van de komkommer en verdeel hier de knoflooksaus over. Serveer de overgebleven sla en komkommer er los naast met wat knoflooksaus.
Tip van FitChef
1. Roer wat fijngehakte, verse bieslook door de knoflooksaus.
2. Je kan de geperste knoflook even aanfruiten in wat olie. De smaak van de knoflooksaus is dan minder scherp.