Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Ciabatta pizza met tonijn & paprika

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Ciabatta pizza met tonijn & paprika
726kcal Per persoon
Eiwit
61g Eiwit
Koolhydraten
76g Koolhydraten
Vet
20g Vet
Voedingsvezel
8g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • ½ rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 60 gram maïs
  • 160 gram tonijn uit blik, in water
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 100 gram tomatenblokjes
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden, gedroogd
  • 1 ciabatta broodje
  • 30 gram geraspte kaas, 30+
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snipper de ui. Snijd het teentje knoflook fijn. Snijd de paprika in kleine blokjes.
  3. Spoel de maïs en tonijn in een vergiet af met koud water en laat uitlekken.
  4. Meng de paprika, tonijn en maïs in een kom en roer door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Verwarm de olie in een pan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg dan de tomatenblokjes en Italiaanse kruiden toe. Laat dit 5 minuten op laag vuur zachtjes koken.
  6. Snijd het ciabattabroodje in de lengte doormidden en leg de helften met snijkanten naar boven op de bakplaat. Zet dit alvast voor 2 minuten in de oven.
  7. Haal de bakplaat uit de oven en verdeel de tomatensaus over de broodjes. Verdeel vervolgens de helft van de tonijnsalade en de geraspte kaas erover. Zet de broodjes nog 7 à 8 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
  8. Leg de pizza's op een bord. Serveer de overgebleven tonijnsalade ernaast.

Benodigdheden

  • Bakplaat met bakpapier

Tip van FitChef

Ook lekker om een in ringetjes gesneden bosui of een handje rucola over de ciabattapizza's te verdelen wanneer je deze serveert.