Nieuw!
Ciabatta pizza met tonijn & paprika
Ciabatta pizza met tonijn & paprika
726kcal Per persoon
61g Eiwitten
76g Kh
20g Vetten
8g Vezels
Ingrediënten
- ½ rode ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 rode paprika
- 60 gram maïs
- 160 gram tonijn uit blik, in water
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 100 gram tomatenblokjes
- 1 theelepel Italiaanse kruiden, gedroogd (2 g)
- 1 ciabatta broodje
- 30 gram geraspte kaas, 30+
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snipper de ui. Snijd het teentje knoflook fijn. Snijd de paprika in kleine blokjes.
- Spoel de maïs en tonijn in een vergiet af met koud water en laat uitlekken.
- Meng de paprika, tonijn en maïs in een kom en roer door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm de olie in een pan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg dan de tomatenblokjes en Italiaanse kruiden toe. Laat dit 5 minuten op laag vuur zachtjes koken.
- Snijd het ciabattabroodje in de lengte doormidden en leg de helften met snijkanten naar boven op de bakplaat. Zet dit alvast voor 2 minuten in de oven.
- Haal de bakplaat uit de oven en verdeel de tomatensaus over de broodjes. Verdeel vervolgens de helft van de tonijnsalade en de geraspte kaas erover. Zet de broodjes nog 7 à 8 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
- Leg de pizza's op een bord. Serveer de overgebleven tonijnsalade ernaast.
Benodigdheden:
- Bakplaat met bakpapier
Tip van FitChef
Ook lekker om een in ringetjes gesneden bosui of een handje rucola over de ciabattapizza's te verdelen wanneer je deze serveert.