Homemade kipburger op ciabatta broodje
Homemade kipburger op ciabatta broodje
553kcal Per persoon
51g Eiwitten
63g Kh
11g Vetten
8g Vezels
Ingrediënten
- 2 ciabatta broodjes
- 1 oranje paprika
- 2 tomaten
- 2 bosuitjes
- 300 gram kipfilet
- 1 ½ eetlepel tomatenpuree (30 g)
- 1 theelepel paprikapoeder (2 g)
- 3 theelepels mosterd (30 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 60 gram skyr, naturel
- 2 handjes veldsla (60 g)
Deze homemade kipburger op ciabatta broodje maak je echt in een handomdraai. Zelf burgers maken is veel makkelijker dan het lijkt. En als je eenmaal de smaak te pakken hebt… dan maak je zelf de allerlekkerste variaties!
Zo maak je dit recept
- Bak de ciabattabroodjes af volgens de aanwijzingen op het pak.
- Snijd de paprika in dunne ringen en de tomaten in plakjes. Hak 1 bosuitje heel fijn, snijd het andere bosuitje in ringetjes.
- Hak de kipfilets met een groot mes in echt kleine stukjes. (Of hak ze in de keukenmachine, gebruik dan de pulseknop.)
- Meng de fijngehakte kip in een kom met de fijngehakte bosui, 1 eetlepel tomatenpuree, paprikapoeder, 2 theelepels mosterd, zout en versgemalen peper. Vorm het kipmengsel tot 2 dikke burgers en bestrijk ze dun met olie. Bak de kipburgers in een hete grillpan in 8-10 minuten op matig hoog vuur mooi bruin en goed gaar. Keer ze halverwege voorzichtig met een spatel.
- Roer intussen een sausje van skyr met een ½ eetlepel tomatenpuree, 1 theelepel mosterd en wat zout en peper.
- Snijd de ciabatta’s open en bestrijk de snijvlakken met het sausje. Verdeel de veldsla en paprikaringen over de onderkant. Leg de kipburger op de ciabatta’s en verdeel de plakjes tomaat en bosui erover. Leg de bovenkant van het broodje erop.
Tip van FitChef
1. Vervang de kipfilet eens door kalkoenfilet.
2. Serveer een groene salade bij de kipburger.